Gündem

BU KEZ DE 10 HAYVANI TELEF OLDU

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hayvan yetiştiricisinin başı kurtlarla dertte

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesi Kenan Bey Obası köyünde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğiyle uğraşan Şeref Özçam’ın kurtlarla başı dertte. Geçtiğimiz günlerde kurtların saldırısı sonucu 13 koyunu telef olan Özçam’ın bu kez yine kurtların saldırısı sonucunda 10 koyunu daha telef oldu. Özçam yetkililerden bu konuda çalışma yapılması çağrısında bulundu.

YİNE KURT SALDIRISI

Son yıllarda yaban domuzu ile başı dertte olan çiftçiler bu kez de kurtlardan dertli. Balışeyh ilçesine bağlı Kenan Bey Obası köyünde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Şeref Özçam’ın hayvan sürüsüne yine kurt saldırısı oldu. Yaklaşık bir ay önce kurtların saldırısı sonucunda 13 küçükbaş hayvanı telef olan Özçam’ın, yine kurtların saldırısı sonucunda 10 küçükbaş hayvanı daha telef oldu. Kırıkkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy beraberinde Tarım ve Orman Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube müdürlüğü yetkilileriyle birlikte kurtların saldırısının gerçekleştiği alanda incelemelerde bulunarak Özçam’a geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

23 HAYVANI TELEF OLDU

Son iki kurt saldırısında toplamda 23 hayvanının telef olduğunu ve kaybının büyük olduğunu belirten Küçükbaş hayvan yetiştiricisi Şeref Özçam, yetkililerden bu saldırılara karşı önlem alınmasını istedi. Hayvan yetiştiricisine geçmiş olsun dileklerinde bulunan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy ise “Balıseyh Kenan Bey Obası Köyünden gecen günlerde yine kurt saldırısı 13 koyun telef olan Şefer Özçam’ın sürüsüne yine bugün kurt saldırısı sonucu 10 hayvanı daha telef oldu. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah koyun keçi yetişicilerimizi bu ve benzeri afetlerden korusun inşallah” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x