GündemKırıkkaleManşet

Bu zam herkesi memnun etti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

  1. Dönem Toplu Sözleşmesi hakkında açıklamalarda bulunan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yaver Yalçın, 11 sendikamız ile birlikte yetkili konfederasyon olarak Kamu İşveren Heyetiyle ciddi kazanımlar elde ettiğimiz ve memurun yüzünü güldüre anlaşmaya imza attık” dedi.

ÖNEMLİ İSTİŞARELER YAPILDI

Yalçın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Mali tekliflerimizle ilgili Ekonomik AR-GE Birimi’miz detaylı çalışmalar ve raporlar hazırladı. Sendika genel başkanlarımızla, il teşkilatlarıyla, uzmanlarımız ve AR-GE birimimizle toplantılar yaparak hem teklifleri hem de yol haritasını belirledik. Sendikamızdan olsun olmasın bize ulaşan her türlü öneriyi değerlendirdik. Kısaca tekliflerimiz tamamen istişare zemininde ve profesyonelce hazırlandı.”

ZAM ORANLARI BELİRLENDİ

“Çeşitli kesimlerin karalama ve değersizleştirme çabalarına karşın kamuoyunu, kamu görevlilerini ve üyelerimizi doğru bilgilendirmek adına ürettiğimiz kazanımlardan bazılarını bu vesileyle izah etmekte fayda görüyoruz. İmza altına aldığımız Toplu Sözleşmede 45 maddesi genel, 213 maddesi hizmet kollarının olmak üzere toplam 258 maddede bağıtlanan kazanımlar elde ettik. Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 2018 yılında %7,64;  2019 yılında %9,20; iki yıllık toplamda %17,54 zam aldık. İki yıllık toplamda 36 milyar TL pay kamu görevlilerine aktarılacak” dedi.

Haber Burak Can

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x