Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Camiler, Çocuklara emanet

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Camiler, Çocuklara emanet

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Çocukların Camilere gönül rahatlığı ile girebilmesi için başlatılan ‘Cami Çocuk Buluşması’ programı Nur Cami’de yapılan etkinlikle gerçekleştirildi.

 

BİLGİ YARIŞMASI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan ve Nur Cami’de gerçekleştirilen ‘Cami Çocuk Buluşması’ programına Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat ünlü, Yaz Kuran Kursu görevlileri, veliler ve çok sayıda Kuran Kursu öğrencileri katıldı. Program Ender Bozkurt’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra ise Müftü Yıldırım ve Vali Haktankaçmaz konuşmalarını gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından Semih Özçam ‘Allah Sevgisi’ konulu vaazı verdi. Daha sonra ise İlihaler, hutbe sunumu, şiir okunması, salavat, sessiz anlatım, bilgi yarışması ve dua ile sona erdi.

 

BURALARDA GÖREVLER ALACAKSINIZ

Vali Haktankaçmaz yaptığı konuşmada, “Bizler sizler için hizmet ediyoruz. Sizler buralarda kuran öğreneceksiniz. Büyüdüğünüz zaman buralarda görev alacaksınız. Ben sizlerin huzurunda Müftülüğümüzü, Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Aileleriniz büyük hassasiyet gösterdiler. Din görevlilerimiz camilerinde ki zamanlarını siz değerli gençleri eğitmek için harcadılar. Sizleri de tebrik ediyorum. Aranızda Kur-an’ı Kerim’i okumaya başlayanlar oldu. Dini bilgilerini geliştirenler oldu. Bugün burada yapılacak olan etkinliklerle de kurslarımızda öğrendiğimiz bilgileri taçlandırmış olacağız. Camilerimiz siz geleceğimizin teminatları olan çocuklarımıza emanet ediyoruz” dedi.

 

10 BİN 238 ÖĞRENCİ

İl Müftülüğü’ne bağlı il genelinde 433 öğretici tarafından 10 bin 238 öğrencinin, il merkezinde ise 274 öğretici tarafından 7 bin 351öğrenci okutulduğunu ifade eden İl Müftüsü Şahin Yıldırım, “İslam medeniyetinin şekillenmesinde temel yapı taşlarından birisi olan camilerimiz dini, sosyal ve kültürel hayatımızın merkezinde yer almış, asırlar boyunca ibadet, ilim, kültür ve kardeşlik mekânları olarak hayati fonksiyonlarını devam ettirmiştir. Geçmişte olduğu gibi bu gün de camilerin hayatın merkezinde yer alan işlevselliğine yeniden kavuşturulmasına yönelik çalışmalar yürütülmektedir. Başkanlığımız bu kapsamda cami ile çocukların buluşturulmasını ve çocukların camiye gönül rahatlığı ile girebilmelerini önemsemektedir.”dedi.

 

CAMİDE NASIL DAVRANILACAĞINI ÖĞRETİN

İl Müftüsü Şahin Yıldırım camilerin Allah’ın evleri olduğunu ifade ettiği konuşmasında velilerin mutlaka ibadethanelere giderken çocuklarını yanlarına alması gerektiğine dikkat çekti. Yıldırım: “Nasıl ki bizim birer evimiz vardır, Allah’ın da yeryüzünde, gökteki yıldızlar misali evler vardır. Ne zaman camiye ziyarete, namaza, ibadete, duaya ve Kur’an öğrenmeye gitsek, bizim bu dünya ziynetlerimiz olan yavrularımızı da mutlaka yanımıza alalım. Onlar, bu mabetlere küçüklükten alışmalı, büyüğü küçüğü burada tanımalı, Kur’an’ı burada öğrenmelidir. Varsın yaşlan küçük olsun, ama burada cemaat ile olmayı öğrensinler. Sakın ha, sizler çocuklardan rahatsız olmayın. Onların bazı davranışları size yaramazlık gibi gelebilir. Ama öyle kabul etmeyin. Onlara toplumda, camide nasıl davranılacağını öğretin” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x