Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
2019 Belediye SeçimleriSiyaset

Can: ‘Değişimler olabilir’

Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, halk günü toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada yerel seçimlerde belediyeler de değişimler olacağının sinyallerini verdi. Can: “Değişen ve değişecekler açısından söylüyorum. Biz büyük bir aileyiz. Bu ailenin içinde zaman zaman görev değişimleri olabilir.”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, halk günü toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada yerel seçimlerde belediyeler de değişimler olacağının sinyallerini verdi. Can: “Değişen ve değişecekler açısından söylüyorum. Biz büyük bir aileyiz. Bu ailenin içinde zaman zaman görev değişimleri olabilir.”

ÖNEMLİ CENDERELERİ TEKER TEKER AŞTIK

Halk gününde parti binasında gazetecilerle bir araya gelen Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan, Türkiye’nin 2002’den bu yana badire ve cenderelerden geçtiğini belirterek bazı iç ve dış çevrelerin ülkenin gelişiminden rahatsız olduğunu söyledi. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde emin adımlarla yürüdüğünü ifade eden Can, “Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Türkiye ne zaman dünya siyasetinde bağımsız bir ülke olduğunu teyit etme anlamında dünya arenasına çıktığında yerli ve milli imkanlarını Türk insanına kullanmaya kalktığında, dış politikasını belirleme noktasında bağımsız iradesini sunduğunda sıkıntılar yaşandı. Neticesinde Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızın riyasetinde ve aziz milletimizle beraber önemli cendereleri teker teker aştık. Milletimizim azim ve kararlılığı sayesinde oluyor bunlar. Ak Parti 2002’de iktidara geldiğinden bugüne dek bu sıkıntıları ve badireleri aştık. İç siyasette sıkıntılar oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimi, darbe teşebbüsleri, bunların her birini aştık. Dışardan destekli alçak FETÖ, 17-25 Aralık operasyonu, ardından 15 Temmuz alçak FETÖ darbe teşebbüsü… aziz milletimizin kararlılığı çıplak bedeniyle tanklara, modern silahlara meydan okuması… 255 şehidimiz 295 yaralımız, gazimiz. Allah onlardan razı olsun. Basınımız özellikle ciddi bir başarılı sınav verdi. Bunların hepsini atlattık. Ülkede cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildi. Tabi bunlardan rahatsız olanlar var. Dünya siyasetinde Türkiye’nin kendi siyasetini dış politikada bağımsız bir şekilde paylaşması rahatsız ediyor.”dedi.

EKONOMİK ANLAMDA CİDDİ DERECEDE SPEKÜLATİFLERLE VAR

Türkiye’yi yıpratamayan dış mihrakların ekonomik spekülasyonlarla zayıflatma girişimlerinin başarısız olduğunu da söyleyen Can, “Gerek ekonomik anlamda gerekse siyasi anlamda Türkiye’nin gelişmesinden rahatsız olan çevreler var. Taşeron yardımlarıyla başaramadılar, şimdi sınırımızda terör örgütleriyle ilgili silahlandırma faaliyetleri. Bize parasıyla silah vermedikleri gibi tonlarca silahı yığdılar. Bunlarla başaramadılar. Milletimiz cumhurbaşkanımız riyasetinde yürümeye devam ediyor. Şimdi ise ekonomik anlamda ciddi derecede spekülatiflerle Türkiye’ye ders verme niyetindeler. Ama Allah’a hamdolsun cumhurbaşkanımız riyasetinde bu engeli de aştık, aşmaya da devam ediyoruz.”diye konuştu.

AİLENİN İÇİNDE GÖREV DEĞİŞİMLERİ OLABİLİR

Konuşmalarına mahalli idareler seçimiyle devam eden can, değişimlerin olacağının sinyallerini verdi. Can: “Türkiye şuan belediye seçimlerine doğru yol alıyor. 30 Mart 2019 tarihi itibariyle belediye adaylıkları, il genel adaylıkları seçimleri ve belediye meclisi adaylıkları genel merkezimiz bilgisi dahilinde devam ediyor. Bu süreç içerisinde gerekli arazi çalışmaları yapılıyor. Gerek Türkiye’de gerekse Kırıkkalemizde işine devam edecek olan belediye başkanlarımız, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerimiz olduğu gibi belki devam etmeyecek, yerine başka arkadaşlarımız gelebilecektir. Bunu en iyi şekilde genel merkezimizin yetkili kurumları saha çalışmalarıyla birlikte ilerleyen süreçte müracaatları açıklayacaktır. Bizler bu noktada üzerimize düşenleri, bildiklerimizi, gördüklerimizi il başkanları, ilçe başkanları gibi kurumlara aktaracağız. Önemli olan memleketine hizmet eden hizmet etmeye gayret eden, arkadaşlarımızın görevine devam etmesi yada yenilerinin gelmesidir. Çünkü bir bayrak dönüşümü olarak ta değerlendirilebilir. Değişen ve değişecekler açısından söylüyorum. Biz büyük bir aileyiz. Bu ailenin içinde zaman zaman görev değişimleri olabilir. Genel merkezimiz yetkili kurumları objektif kriterlerle sahasında yöresinde sivrilen arkadaşlarla yoluna devam edecektir. Ya da değiştirip devam edecektir. Buna da aziz milletimiz karar verecektir.”dedi.

SAFİR TUZ ÇERİKLİ’YE FABRİKA KURACAK

Kırıkkale’ye yapılacak yatırımlardan da bahseden Can, “Safir Tuz Çerikli Kasabası’nda bulunan tuz rezervine fabrika kuracak. Eski SSK Hastanesinin yerinde ciddi bir sağlık kampusu bitmek üzere. Ağız ve Diş Sağlığı 39 üniteydi, 45 üniteye çıkarıyoruz. Tıbbi alet ve cihaz lojistiğini de sağlayacağız. Aynı zamanda Kırıkkale Adliye binamız bitti. Adalet Bakanımızın teşrifleriyle açacağız. Belediye ve il müdürlüklerinin yatırımlarını takip ediyoruz.”diye konuştu.

YÜKSEK İHTİSAS İTİBAR KAYBETMEYECEK

Can, ayrıca Yüksek İhtisas Hastanesi’nde bazı yönetici ve doktorların gözaltına alınması ve tutuklanmasıyla ilgili süreçleri takip ettiklerini belirtti. Yüksek İhtisas Hastanesi’nde itibar kaybının yaşanmadığını söyleyen Can,38 personel takviyesi yapıldığını kaydetti.

YEREL SEÇİMLERE ÇOK TİTİZ HAZIRLANIYORUZ

Ak Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen de seçim süreci ve yatırımlar konusunda açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Ramazan Beyin katkılarıyla çok büyük bir yatırım geliyor. Orta Anadolu’nun en büyük tuz fabrikası yapılacak. Tesis kurulduğu anda 250 kişiyle çalışmaya başlayacak. Arkasından da günlük 100 tır nakliye olacak. Safir Tuz burada tesis kuracak. Bununla birlikte yine önümüzde yaklaşan bir seçim var. Bu seçimle alakalı da teşkilat olarak çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Eksik gördüğümüz yerlere müdahale etmekteyiz. İnşallah çok güçlü bir şekilde sahada agrasif bir şekilde çalışan teşkilatla yerel seçimlerde sahada olacağız. Hedefimiz il, ilçeler ve tüm beldeler de seçimi göğüslemek. Bu noktada titiz çalışıyoruz.”dedi.

Mehmet Ali Soyer

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
AKÇADAĞ
AKÇADAĞ
6 Ekim 2018 10:58

Sayın Ramazan bey; Neden Genel Seçimlerde bu kadar çalışmadınız, bir Kırıkkaleli olarak sormak istedim, degişim diyorsunuz siz hala vekilsiniz. Mehmet Saygılıdan memnunuz karakteri durustlugu ile biz o aday olursa oy verecegiz. Degisim deyipte Ahmet Sunguru aday yaparsanız Genel Secimlerdeki sonuçla yuz yuze geleceksiniz. Sayın Nuh bey artık tabanın sesine kulak ver, halkın gonlundekine yer ver. Bir secim once rekor yaparken bir secim sonrasi ne oldugu malum, nedenide belli. Çalışmalarınızda başarılar diler, Mehmet SAYGILI’yı tekrar aday olarak Baskan seçme temennimle.

Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x