Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Çelebi

Çelebi’de Büyük Şölen

Tümsander’in (Tüm Sanatçılar Derneği) Çelebi İlçe Başkanlığının girişimleriyle “1. Çelebi Âşıklar ve Ozanları Anma Programı” düzenlendi. Programa katılan ozan, âşık ve şairler izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tümsander’in (Tüm Sanatçılar Derneği) Çelebi İlçe Başkanlığının girişimleriyle “1. Çelebi Âşıklar ve Ozanları Anma Programı” düzenlendi. Programa katılan ozan, âşık ve şairler izleyicilerden büyük ilgi gördü.

ÇELEBİ’DEN ÂŞIKLAR GEÇTİ

Belediye Başkanı Yaşar Erdemir, Kaymakam Ahmet Nuri Demir ve Jandarma Komutanı İrfan Işıl’ın yanı sıra geniş bir halk kitlesi programa iştirak etti. Birbirinden değerli saz ve söz üstatlarının katıldığı programda türküler söylendi ve şiirler okundu. Tümsander Başkanı Cavit Baba, bu tür programlara ağırlık vereceklerini dile getirerek, katılımcı olarak bizi kırmadan Çelebi’ye gelen bütün gönül dostlarına teşekkürlerini sundu.

 

OZANLIK BİZİM KÜLTÜR TEMELİMİZ

Programa çevre illerden birçok ozan, âşık ve şair katıldı. Davut Akyıldız, Alpaslan Aydın, Dede Bulut, Derviş Güngör, Ertuğrul Öcal, Âşık Hüdaverdi, Mesut Olcay, Şerife Tekin, Tahir Görenli, Hülya Çınar, Ali Suluhan, Erdoğan Çalışkan, Turgay Şaşkın, Nevzat Şaşkın, Ali Aydemir, Ayşegül Teke, Cengiz Çelik, Ertuğrul Öcal, Berçenekli Ali, Hülya Çapar,İbrahim Özcanlı, İbrahim Kurtuni, İsmet Murat, Kamil Öge, Lokman Gün, Mesut Olcay, Mansur Ekmekçi, Murat Ulaş, Mustafa Durdu, Mustafa Kıratlı, Ömer (Ali Mızrak Özgül Mızrak), Ömer Şengül, Rabia Teşdemir, Serap Kaypak, Hülya Çınar, Erkan Kaymaz, Ozan Aydındurmuş, Erdoğan Çalışkan, Necip Demir’in yanı sıra birçok sanatçı sazlarıyla ve sözleriyle programa renk kattı. Yalova Halk Oyunları da birbirinden güzel figürler ile şenliğe can verdi. Yemek ikramının da yapıldığı programda, Tümsander Çelebi İlçe Başkanı Davut Akyıldız (Âşık Davudi) bu tür programların kültürümüzün temeli olan ozanlık, âşıklık geleneği için büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

 

HER YIL YAPMAK İSTİYORUZ 

Programın ikinci bölümünde sahne alan şairler, izleyicilere güzel bir şiir ziyafeti sundu. Memnuniyetlerini dile getiren katılımcılar, her yıl Çelebi’ye gelmek istediklerini ve böyle güzel bir günde bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. Tümsander Kırıkkale İl Başkanı Ömer Dede Kılıç, “Âşıklık, ozanlık kültürün yaşaması için elimizden geleni yapmaya hazırız ve bunun içinde her yıl böyle etkinler yapmak için gayret edeceğiz” dedi. Programın sonunda katılımcılara katılım sertifikaları takdim edildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x