Kırıkkale

Cezayir’den Kırıkkale’ye bilimsel ziyaret

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cezayirli akademisyenler Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediyesi’ni ziyaret ettiler.
Cezayir’den Kırıkkale’ye bilimsel ziyaret - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriKarşılıklı işbirliği anlaşması
Heyetin ilk durağı Kırıkkale Belediyesi oldu. Ziyarette, KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, KÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bilgin, Cezayir Bilida Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Boumaıza Saıd, Medya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmed Zeghdar ve diğer yetkililer bulundu. Cezayir Medya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeghdar, Türkiye de bulunduklarından dolayı mutluluk duyduklarını, üniversiteler arası  “Karşılıklı İşbirliği” anlaşması imzalayarak iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ileriye gideceğine inandıklarını ifade etti.
Cezayir halkı dostumuzdur
Ziyarette konuşan Vali Ali Kolat, “Cezayir ile tarihten gelen bir dostluğumuz var. Cezayir halkı ile Türk halkı arasında Cezayirli Hayrettin Paşa’dan başlayarak gelen bir birlikteliğimiz var. Cezayir halkı bizim hep dostumuz olmuştur. Biz de Cezayir halkına sıcak ve dostça yaklaşmışızdır. Bu iki üniversite arasındaki ilişkinin gelişmiş olması bizi son derece mutlu etmiştir. Son yıllarda Cezayir ile olan ilişkilerimiz ekonomik ve ticari alanda da ciddi manada gelişmiştir. Bizlerde bu ilişkileri daha da geliştirebilirsek mutlu oluruz. Ben ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim” dedi.
İlgiden memnunlar
İkinci ziyaret durağı Kırıkkale Belediyesi oldu. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı heyeti makamında kabul etti. Oldukça sıcak bir ortamda geçen ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Mehmet Saygılı heyette yer alan misafirlere Kırıkkale’yi tanıtıcı hediyeler takdim etti. Kırıkkale’de bir dizi ziyarette bulunan Cezayir’den gelen heyette bulunan misafirler de Kırıkkale’de karşılaştıkları ilgiden dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu