Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

CHP, Digitürk aboneliğini iptal ettirdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Özgür basına sansür uygulamasına tepki gösteren Kırıkkale CHP İl Teşkilat 20’den fazla Digitürk aboneliğini iptal ettirdi.

 

SESİNİN KISILMASI İÇİN YAPILAN BİR YÖNTEM

Ülkenin basın, sosyal ile sendikal haklar anlamında tam bir baskı ve eziyet çağı yaşadığını belirten CHP Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal, en son Digitürk’ün yapmış olduğu ve muhalif kanallara izin verilmemesi bunun en büyük göstergesi olduğunu söyledi.    Bu kanaların gerekleri söylediğini vurgulayan Başkan Önal, “Bu kanalların sesinin kısılması için yapılan bir yöntem ve baskı aracıdır. Baktığınızda her köyde, her mahallede ve her sokakta televizyon var. Bu televizyonlarda yüzlerce kanal var. Bu yüzlerce kanalın arasında büyük bir kısmı, havuz medyası diyeceğimiz, hükümette yakın ama bir şekilde hükümetle beraber olan iş adamlarının güdümünde bulunan kanallar ile gazetelerden oluşuyor.”dedi.

 

KAMUOYUNDA BİR TEPKİ GÖSTERİLMESİNİ İSTİYORUZ

Havuz medyasının üzerine düşeni yaptığını ve AKP’nin her yanlışını doğru gibi gösterdiğinin altını çizen Önal, “Havuz medyası bu şekilde vatandaşın üzerinden algı operasyonu yapıyor. Ancak bunun yanında basının ilkeli, taraflı, dürüst davranan ve evrensel değerlere sahip çıkan kanallar var. Aslında bu kanalların sayısı çok az ve bir elin parmağı kadar. Ama etki alanları son derece geniş. Ellerinde bu kadar gazete ve televizyon olmasına rağmen, gerçekleri söyleyen kanalların sesine dahi tahammülleri yok. Doğruyu söylemelerinden iktidar son derece rahatsız olmaktadır.   Özellikle son günlerde Digitürk’ün aboneliğinden çıkartarak, muhalif sesleri kısmaya ve yok etmeye çalışıyorlar. Bu anlamada genel merkezimiz üst yazılı bir evrak gönderdi. Evrakta, “Gerçekleri söyleyen kanalların sesinin kısılmasını desteklemiyoruz.” deniyor.   Hatta bu tutuma karşı Diğitürk’ün aboneliği iptali için dilekçe vermeye davet ediyor. Genel merkezimizin istediği doğrultusunda üyelerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Partimize gelen, bilgi almak isteyen vatandaşlarımızı bilgilendirerek, kamuoyunda bir tepki gösterilmesini istiyoruz. “diye konuştu.

 

ABONELİKLERİNİ İPTAL ETMEYE DAVET EDİYORUZ

Yapılan çalışmalarla 20’den fazla Digitürk abonesinin iptal edildiğini açıklayan Önal, “Herkese sesleniyorum. Muhalif olduğunu, özgür olduğunu, eşitlikten yana olduğunu, basının demokrasinin evrensel ilkelerine sahip olduğunu düşünen insanların, bu baskılara boyun eğmemelerini ve tepki olarak, aboneliklerini iptal etmeye davet ediyoruz.”şeklinde konuştu.

 

“DÜN TRT’YE VE DİGİTÜRK’E YAPILDI. BUGÜNDE TÜRKSAT’A YAPILIYOR”

Digitürk için söylenen sözlerin birçoğu Türksat içinde geçerli olduğunu söyleyen Önal, “Bizden elektrik faturalarından alınan bedellerle, her türlü masrafları karşılanan TRT, maalesef uzun süredir ve hatta 10 yıldır, tamamen iktidarın güdümünde bulunuyor. Devletten yana değil, hükümettin yanında  bir yayın sergiliyor. Devlettin kanalının bu hale getirildiği bir ortamda, Digitürk ile Türksat’ın bu tür davranışlarını normal karşılıyoruz. Türkiye o kadar baskıcı ve zulüm altında yönetiliyor ki, hükümettin en ufak bir muhalefete ve sese tahammülleri yok.  Dün TRT’ye ve Digitürk’e yapıldı. Bugünde Türksat’a yapılıyor.  Vatandaşlarımız karamsar olmasınlar. Artık bunlar geldi, misyonunu tamamladı ve gidiyorlar. Korkmasınlar, tavır almasından korkmasınlar. Aboneliklerini iptal ettirmekten korkmasınlar. Daha özgür bir Türkiye ve basın için herkesi tepki koymaya davet ediyorum.”dedi.

 

“BASIN KARANLIK GÜNLERİNİ YAŞIYOR”

Önal, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bazı tonlar vardır, siyah ile beyaz arasında gri. Siyahta değildir, beyazda değildir. Ama iyide yanları vardır. Kötü yanları da vardır. Ama siz onu gri olarak ifade edersiniz. Basın için bu konu dahi geçerli değildir. Basın kesinlikle baskı altındadır. Baskı altında tutulmaktadır. İş adamlarına baskı yapılmaktadır. Vergi memurları, işadamlarına baskı aracı olarak tutulmaktadır. Vergi cezaları baskı aracı olarak kullanılmaktadır. Bugün, basın maalesef bence, en karanlık günlerini yaşıyor. Basına en karanlık günlerini yaşatanlar AKP iktidarı ve zulmüdür. Ama hiç merak etmesinler CHP, gümbür gümbür iktidara geliyor. Basının, basın emekçilerinin ve çok sesliliğin öndeki engelleri tamamı kaldırılacak. Yeniden basınımızı eski özgür, demokratik parlak günlerine döndürecek. Bunun için CHP, üzerine düşen her şeyi yapacaktır.“

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu