Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemSağlık

Çürüyen hastanenin akıbeti belli oldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gazetemizin gündeme getirdiği arpalık çukuru mevkiindeki Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Merkezi hakkında nihayet açıklama yapıldı.

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA HİZMETE GİRECEK

Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, “Biz Kırıkkale Üniversitesi olarak gerçek anlamda Kırıkkale halkının sağlık ihtiyaçları başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarını çok önemsiyoruz. Vatandaşımız neden Ankara’ya yorulsun, büyük şehrin yoğunluğuna, sıkışık trafiğine gitsin bize düşen bu konuda vatandaşımıza yardımcı olmak. Önceliğimiz topluma karşı sorumluluktur ve vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır. TOKİ’ye yaptırdığımız hastanede “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi” kuruyoruz. Demirbaşlarımızı aldık, sağlıkla ilgili cihazların alım ve kurulum işlemleri devam ediyor. Önümüzdeki aylarda hasta kabul etmeye başlayacağız.” dedi.

125 YATAKLI OLACAK

Konu hakkında Sağlık Bakanlığı ile koordineli çalışmalar yapılarak, mevcut hastanenin bu uzmanlık alanında hizmet vermesine karar verildiğini belirten Prof. Dr. Yıldız, “Özellikle bu civarda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon yatak ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Yapmış olduğumuz araştırmalar Ankara’da da bu anlamda sıkışıklık olduğunu ortaya çıkardı. Dolayısıyla öncelikle bu hastenede, bu uzmanlık alanında bir başlangıç yapacağız. Biz Üniversite olarak bir Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sahibiz. Açacağımız bu merkezle hastanemizi Kırıkkale ve İç Anadolu Bölgesi’nin önemli bir sağlık birimi haline getireceğiz. Poliklinik hizmeti de verecek olan hastanemiz 125 yataklı ve bu yatakların her biri tek kişilik ayrı odalarda bulunuyor. Ayrıca odalarda hasta refakatçiler için de yatabilecekleri şekilde koltuklar mevcut olacak. Hastanemiz Türkiye şartlarına göre nezih ve ferah bir yer olacak. Robotik yürüme cihazları dahil olmak üzere teknik bakımdan tam donanımlı olan hastanemiz her açıdan iddialı bir hastane olacak.” diye konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu