Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Değişimin anahtarı “kitap okumak”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

55’inci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl 8’incisi düzenlenen ’81 İlde Kitap Okuyoruz’ etkinliği yapıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte gencinden yaşlısına herkes kitap okudu.

 

 

VALİ ÖĞRENCİLERLE KİTAP OKUDU

Kırıkkale’de, 55. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Halik Karakoç ve Kütüphane Müdürü Zeliha Atay, İl Halk Kütüphanesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlen kitap okuma etkinliğine katılarak öğrencilerle birlikte kitap okudu. Kültür ve Turizm Müdürü Karakoç, burada yaptığı açıklamada, hafta dolayasıyla güzel bir etkinliği daha gerçekleştirdiklerini, öğrenci, öğretmen, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla birlikte kitap okuduklarını söyledi.

 

 

BİLGİ İNSANLARA VE TOPLUMLARA CESARET VERİR

Amaçlarının kitaba dikkati çekmek, kitap okumanın önemini vurgulamak ve bu algıyı herkese yaygınlaştırmak istediklerini belirten Müdür Karakoç, “55’inci düzenlenen Kütüphane Haftasına dikkat çekmek maksadıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Gördüğünüz gibi her yaş grubundan öğrenciler, veliler burada toplanarak kitap okumanın önemine vurgu yapmak istiyoruz. Gençlerimizin teknolojiye uyum sağlamları ne kadar önemliyse, kitap okuma alışkanlığını bırakmamaları, kitap okuma alışkanlığı olmayan öğrencilerimize ise kitap okuma alışkanlığını kazandırmak önemlidir. Teknoloji değişimin anahtarıdır ama kitap okumak ta değişimin anahtarıdır. Bilgi insanlara cesaret verir, toplumlara cesaret verir. Cesaret ile de değişime uğrarlar. Çağa uyum sağlama konusunda gerekli değişimler bilgi sayesinde olur. Bilgi olmasaydı insanlar olduğu yerden bir adım ileriye gidemezdi diye düşünüyorum. Bizler de mutlaka çocukların küçük yaştan itibaren kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını istiyoruz” diye konuştu.

 

 

TECRÜBE KAZANMALARINA YARDIMCI OLUR

Karakoç, “Günümüz dünyasında bir gencin hem psikolojik hem de ruhi gelişimini sağlaması için sosyal bir çevreye ihtiyacı var. bu çevreden zaman zaman kötülükte görebilir oysa onu yaşamadan önce bir kitap okuduğunda belki bir kitapta 20 karakter vardır bu 20 karakteri yaşamdan tanımış olur. Böylece tecrübe dediğimiz olayı kazanmış olur. Bizde gençlerimize okuma anlamında her türlü destek olduğumuzu göstermek için bu programı düzenledik” dedi.

 

 

TOPLUMSAL BİLİNÇ VE FARKINDALIK DÜZEYİ GELİŞİYOR

Etkinlikte konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Zeliha Atay, “Bireysel ve toplumsal gelişmenin temel yapı taşlarından biri olan kütüphanelere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalık düzeyinin geliştirilmesi ve kütüphanelerin bilgiye erişimdeki vazgeçilmez rolüne dikkat çekilmesi amacıyla her yıl Mart ayının son haftası yurt çapında Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x