Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Deva Kırıkkale’de Gövde Gösterisi Yaptı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kırıkkale İl Başkanlığı kongresini gerçekleştirdi. Kongrede mevcut başkan İsmail Oğuz Karakuş yeniden güven tazeledi. Kongreye katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan "Hiçbirimiz geçmiş üzerinde uzlaşmak zorunda değiliz. Ama yarınlar bizim elimizde. Yarınları, hepimizin ortak yarını yapabiliriz. Türkiye’nin yüzünü geçmişten bugüne ve yarına çevirebiliriz''dedi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ HAZIRLADIK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Kırıkkale DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş, kongrede yaptığı konuşmasında sorunlar için çözüm öneri hazırladıklarını belirtti. Divan başkanlığını Nevin Bilgili, başkan yardımcıları Ayşe Ezgi Yıldırım, Sinem Oktar Toksarı ve İsmigül Selamoğlu oldu. Karakuş, ” Ülkemizin hayli zor günlerden geçtiği bu günlerde,sorumluluk duygusu ile 11.07.2020 tarihinde görevlendirme yazımızı  Genel Başkanımız Sn.Ali Babacan ve Genel Merkez Yönetim Kurulumuzun takdirleriyle alarak , yola çıkmış bulunuyoruz. Görev aldığımız ilk günden itibaren önce Kurucu Heyetimizle beraber titiz çalışmalarımız sonucunda ,  İl Merkez İlçe  Keskin, Bahşılı ilçelerimizin kurulumunu tamamlayıp,kongrelerini gerçekleştirerek İl Kongremizi yapmaya hak kazandık.. İl ve ilçe teşkilatlarımızı Partimizin vizyonuna uygun , çok farklı kesimlerden gelen , çok sesli,geniş temsiliyeti olan , ortak akıl ilkesiyle hareket eden , işini iyi yapan ve ahlaki normlara sahip insanlardan oluşturduk.Sonrasında tüm mahallerimizi , ilçelerimizi ve esnaflarımızı defalarca ziyaret ettik.Hiç ziyaret edilmeyen , ulaşılmayan köylere ulaştık.Vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik, çözüm önerileri üzerine arkadaşlarımızla çalıştık ve Genel Merkezimize ilettik. Şehir sorunlarını teşhis ettik , ardından çözüm önerileri hazırladık.”dedi.

SORUMLULUK DUYGUSUYLA MÜCADELE EDECEĞİZ
Karakuş mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini iletti. “Üzerinde çalıştığımız pek çok Çözüm Önerileri şehrimizde geniş yankı buldu.Memleketimizin yaralarını sarıp Deva olmak amacıyla liyakatlı kadrolarımız;  gece gündüz demeden çalıştı,çalışmaya devam edecek.Peki görev alıp kollarımızı sıvadığımızda , Kırıkkale’mizde bizi nasıl bir zihniyet bekliyordu ?  Şehrin en önemli potansiyellerinden biri olan ; akciğerimiz Kent Ormanı’nda yüzlerce tasarruf yapılabilecekken ‘Mezarlık Yeri Tahsis Eden’ hastalıklı bir zihniyet bekliyordu mesela .. Usulsüz imar uygulamalarıyla , giyecek ayakkabısı dahi olmayan köylünün , Toprağını gasp eden , bu haksız kazançlarla mal varlığına yenilerini ekleyen bir başka zihniyet bekliyordu mesela.. Cenazesi olan vatandaşlarımızın bir su patlağını dahi günlerce çözemeyen yine bir başka zihniyet bekliyordu mesela..  Bunlar sadece küçük bir kaç örnek.  Pek çok büyük fabrikası varken,yerel istihdamın olmadığı ,sürekli göç veren bir il olmaktan kurtulamayan,sahipsiz bırakılmış , kendi kaderine terkedilmiş bir Kırıkkale var. Merak etmeyin artık şehrimiz sahipsiz değil.Çok şükür Kırıkkale’nin Deva’sı hazır.. Şehrimizde ve Kırıkkale’mizde bu kadar kötü yönetim varken , bize yakışan sessizce bir köşede beklemek değil , sorumluluk duygusuyla mücadele etmekti.

ÜLKEMİZİ DAHA GÜZEL YARINLARA GÖTÜRMEK NİYETİNDEYİZ
“Bu minvalde , Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan önderliğinde başlatılan DEVA siyasi hareketi bizlere umut oldu.Kırıkkale İl Teşkilatımız  Oluşturduğu birbirinden kaliteli , işinin ehli kadrolarıyla ; üzerine düşen sorumluluğun farkında olup ; bugün olduğu gibi yarında ,vargücüyle Kırık kaleye Deva olmak için çalışmaya devam edecektir. Bir hayalimiz var;Demokratik, fırsat eşitliğinin olduğu, adil yargılanmaların olduğu, gençlerin hayallerini gerçekleştirebildiği, felsefenin bilimin gelişmesine gayret gösterebilecek ekonomik ve sosyal yetkinliğe sahip bir Türkiye hayalimiz var. Korku ve kaos ortamından sıyrılmış, kadın cinayetlerinin son bulduğu, çocuk istismarının olmadığı bir Türkiye hayalimiz var.Farklılıklarımızın zenginliğimiz sayıldığı , Kırıkkale ’ye DEVA olmak için çıktığımız bu yolda kader birliğimiz ile gün geçtikçe çoğalarak büyümekteyiz.Muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu 1 dakika dâhil aklımızda çıkartmadan, cumhuriyetin temel esasları, çağdaş yaşamın gerekleri ile harmanlayarak çalışmalarımızı yürütme gayretindeyiz. Kırıkkale özelinde bir fark yaratacağımızı şimdiden taahhüt ederiz. Kadın istihdamını teşvik edeceğimizi, üreten ve kendi kaynaklarını değerlendirebilen bir Kırıkkale için DEVA olmaya geldik. Gençlerin işsizlik yaşamadığı, sosyal devlet ilkesinin kabul gördüğü bir ülke özlemi içerisindeyiz.  Çocuklarımızın çocukça yaşayabildiği günlere hasret kaldık. Çocuk işçiliğinin rekor düzeyde olduğu tarihi günler yaşamaktayız. Geçmişte birlikte yaşadık, gelecekte birlikte yaşama gayreti içerisinde ülkemizi daha güzel yarınlara götürmek niyetindeyiz.”

PEKİ DEVADA NE VAR ?
“Devada sevgi var Muhabbet var Merhamet Kardeşlik, Barış ,Huzur, Paylaşım, Adalet Liyakat, Ortak akıl, Sen, ben değil biz, Umut var … Peki bir genç kardeşiniz olarak , Genç neslin ülke içindeki problemlerini incelediğimizde hangi başlıklar karşımıza çıkmaktadır? Özgürlük,  İşsizlik,  Adalet,  Ekonomi,  Eğitim Ve son olarak Liyakat. Liyakat nedir? -Layık olma, yaraşma, yaraşırlık, uygunluk -Yeterlilik, yetenekdir.  Bunlar Sadece Deva da var. Liyakat demişken şehrimizin son günlerdeki gündemiyle konuşmamı tamamlamak istiyorum.81 vilayette bizim vilayetimiz ancak ;  Kırıkkale’de Keskin Taş Mektep’te Taşan Kardeşler dinlememiş , Dinek Dağı’na çıkıp hayaller kurmamış , Karakeçili’de Yörük Çadırı’nda oturmamış , Yahşihan’da halaya girmemiş , Delice’nin üzümüyle büyümemiş birisi Kırıkkale’de İl Kültür Müdürlüğü yapamaz.. Katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum..”dedi.

MİLLETİMİZİN BİZLERE BÜYÜK SEVGİSİ VAR
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, “Deva partisi, ülkenin her yanında filizleniyor. Damla damla tüm Türkiye’ye umut oluyoruz. Savaşlarla yıkılmış bir ülkeden genç bir demokrasi kurduk. Her alanda ülkemizi ileriye taşıdık. Ama bu yüzyılda büyük acılar da yaşadık. Türkiye’de herkes bir kere düşman, herkes bir kere üvey evlat, herkes en az bir kere mağdur oldu. Adeta acılarımızda eşitlendik. Biz DEVA Partisi olarak açıkça söylüyoruz ki: Artık hiçbir sorunumuza çare olmayan eski hesaplaşmaları, eski kavgaları arkada bırakıp, yeni bir başlangıç yapmanın zamanı geldi.”

KORKMAYAN CESUR BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ
“Geçmişi doğrularıyla da ve yanlışlarıyla da artık değiştirmeyiz. Hiçbirimiz geçmiş üzerinde uzlaşmak zorunda değiliz. Ama yarınlar bizim elimizde. Yarınları, hepimizin ortak yarını yapabiliriz. Türkiye’nin yüzünü geçmişten bugüne ve yarına çevirebiliriz. Bu bizim elimizde. Kimliği, inancı, ideolojisi her ne olursa olsun; Türkiye’nin hangi yöresinden gelirse gelsin herkesi, özgürlük, adalet, ehliyet, fırsat eşitliği, şeffaflık, hesap verebilirlik ilkeleri etrafında yeni bir toplumsal sözleşmede buluşturabiliriz. Artık, konuşmaktan, fikirlerden, farklı kimliklerden, dünyadan, gelecekten korkmayan cesur, özgür ve zengin bir Türkiye istiyoruz.”

BUGÜNKÜ İKTİDAR, HALKIMIZI YOKSULLAŞTIRDI
“Bu ülkenin kazandığı, Hazine’nin ve Merkez Bankası’nın biriktirdiği ne varsa hepsini tüketti. Ben ve arkadaşlarımın canla başla güçlendirdiği ekonomiyi zayıflattı. Ülkemizi yönetenler, büyük bir yoksul kesim oluşturdu. Hayırlı hiçbir göstergede rekor kıramazken Türkiye gelir adaletsizliğinde rekor kırıyor. İşsizlikte rekor kırıyor. Çok üzülüyoruz arkadaşlar! Türkiye OECD ülkeleri arasında gelir dağılımı en bozuk 3’üncü ülke oldu. Her 3 kişiden biri işsiz. Her 3 gencimizden biri ne işte ne de okulda. Türkiye’deki çocuk yoksulluğu da OECD ülkelerinin yaklaşık iki katı.” Konuşmaların ardından parti başkanlığının açılışı gerçekleştirildi.

DEVA PARTİSİ YÖNETİM KURULU 
İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş.
Yönetim kurulu üyeleri ise Emir Varol,
İsmigül Selamoğlu,
Gülşah Erkuş,
Türker Babacan,
Hacı Eyyüp Arslan,
Halil İbrahim Pehlivan,
Sinem Oktar Toksarı,
Doğancan Gündüz,
Recep Tuğrul Karaağaç,
Ali Yurdakul,
Aykut Saraç,
Tuğçe Savaş,
Mehmet Koltuk,
Hakkı Ereli,
Mustafa Ürün,
Abdullah Koç,
Merve Yağlı,
Murat Durak,
Rıdvan Barış
İsa Göloğlu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x