Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

Dikkat! Düğünde Polis var

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye’de silahın merkezi olan, kimileri tarafından ‘Silaha adını veren şehir’ diye tabir edilen Kırıkkale’de silah atımı neredeyse bir gelenek haline gelmişti. Özellikle hafta sonlara yapılan düğünlerde yaşanan havaya rastgele silah atımı başta insanlar olmak üzere bir çok canlının hayatını tehdit eder bir konuma gelmişti.

Bu konuda yaşadığım bir değil 2 anekdotu paylaşmak isterim. Yine bir hafta sonu Kırıkkale’nin her mahallesinde düğün vardı. Evin bahçesinde gezerken aniden bir ses duydum. Evin yan duvarına isabet eden mermi çekirdeği yere düşmüştü. Diğer bir olaya ise eski Sanayi diye tabir ettiğimiz araç tamiratının yapıldığı Kırıkkale oto Sanayii sitesinde şahit olmuştum. Yine hafta sonu ve tabi ki düğünler yapılıyor. Tamircinin önünde duran otomobilimin üzerine mermi çekirdeği düştü ve araca zarar verdi. Hatta aracımı boyatmadığım için bagaj kapağındaki mermi çekirdeğinin izi o gün bugündür duruyor.

Belki bunları neden yazdığımı sorgulayanlar olabilir, anlatayım. Benim evimin bahçesine ve aracımın üzerine düşen o mermi çekirdeği bir insana isabet etseydi? Yada bir çocuğun kafasına isabet etseydi? Bu yüzden özellikle hafta sonları üzerime mermi çekirdeği düşer diye evimin bahçesine çıkamaz olmuştum. Benim gibi aynı tedirginliği yaşayanların sesini buradan duyar gibiyim.

Bu anlattıklarım hafif gelebilir. Geçtiğimiz aylarda bir düğünde yaralanan kişinin hayatını kaybettiğini haberlerimizden takip etmişinizdir. Bir çok yaralanma olaylarına şahit olmuştuk. Bu tür üzücü durumların önüne geçebilmek adına Kırıkkale Emniyet Müdürlüğümüz yeniden bir uygulamayı hayata geçirdi. Geçtiğimiz yıllarda Salim Akça, Hasan Onar gibi Emniyet Müdürlerimizin zamanında ‘Düğün evi polisi’ ‘Mutluluğunuz başkalarının mutsuzluğu olmasın’ gibi sloganlarla başlatılan uygulamalar zaman içerisinde geri planda kalmıştı. Emniyet Müdürümüz Mahmut Çorumlu’nun uygulamayı yeniden hayata geçirmesi takdire şayan bir çalışmadır.

İl Emniyet Müdürü Çorumlu’nun önderliğinde başlatılan ‘Düğün Polisi’ uygulamasının üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen semeresini almaya başladığımızı görüyorum. Deyim yerindeyse haberimizde de vurguladığımız gibi ‘Silahlar sustu düğünler huzur buldu’. Bizzat davetli olduğum birçok düğünde silah atımına rastlamadık. Hafta sonu yapılan düğünlerden silah sesinin duyulmaması projenin amacına ulaştığının en açık göstergesi olmuştur. Kırıkkale Emniyetini yerinde çalışmasından dolayı tebrik ediyorum.

Temennimiz bu uygulamanın devam etmesinin yanında insanlarımızın bu konuda bilinçlenmesidir. Çünkü insanlarımız bu konuda bilinçlenirse düğünlerde silah atmak yerine, eğleniriz. ‘Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır’ sözü sadece bir slogan değil insanların bu konuda bilinç sahibi olması içindir. Polis bir yere kadar çözümdür. Silah atımı yüzünden düğünlerde oyunların dahi bozulduğuna şahit olmuştum. Kendi egosunu tatmin etmek için insanların canını tehdit etmeye, eğlencesini bozmaya kimsenin hakkının olduğunu düşünmüyorum. Havaya atacağınız mermilerin parasını çiçeği burnundaki çifte hediye olarak verilmesinin daha yerinde bir davranış olacağı kanaatindeyim.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x