Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Dövizle kira devri kapandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI BİR AÇIKLAMA YAPARAK ÜYELERİNE UYARIDA BULUNDU

Alışveriş merkezlerinde, evlerde, dükkanlarda artık dövizle kiralama ve satış dönemine son buldu. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan karara dikkat çeken Kırıkkale TSO bir duyuru yaparak üyelerini uyardı. Kiralarını döviz üzerinden alan gayrimenkul sahipleri ve işletmeler 30 gün içerisinde sözleşmelerini TL üzerinden yeniden yapması gerekiyor.

 

30 GÜN İÇERİSİNDE ZORUNLU

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan kiraların TL üzerinden yapılmasına dair karara dikkat çekerek üyelerine uyarıda bulundu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında hazırlanan 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararda, Türkiye’de yerleşik kişilerin Bakanlıkça belirlenen haller dışında kendi aralarında menkul, gayrimenkul, kiralama, leasing, hizmet ve eser sözleşmelerinde döviz ile ödeme yükümlülüğü akdedemeyeceği; hali hazırda döviz üzerinden düzenlenen sözleşmelerin 30 gün içinde Türk parası ile tadil edilmesi gerektiği ifade edilmektedir. Ayrıca aynı karara ilave edilen ek maddeye göre bu kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 30 gün içinde söz konusu ek maddede belirtilen ve daha önce akdedilmiş yürürlükteki sözleşmelerde döviz cinsinden kararlaştırılmış bedellerin Bakanlıkça belirlenen haller dışında Türk parası olarak taraflarca yeniden belirlenmesi istenmiştir. Hükümleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen bu karar, 13 Eylül 2018 Tarihli ve 30534 Sayılı Resmî Gazete yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Üyelerimizin mağduriyet yaşamaması için değişikliği uygulaması menfaatinedir” ifadelerine yer verdi.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARI

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar “Türkiye’de yerleşik kişilerin, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dâhil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamaz.” Aynı Karara eklenen geçici madde, “Geçici Madde 8 – Bu Kararın 4 üncü maddesinin (g) bendinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren otuz gün içinde, söz konusu bentte belirtilen ve daha önce akdedilmiş yürürlükteki sözleşmelerdeki döviz cinsinden kararlaştırılmış bulunan bedeller, Bakanlıkça belirlenen haller dışında; Türk parası olarak taraflarca yeniden belirlenir”.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x