Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Eğitim sendikaları Gülnihal öğretmen için ayakta

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de eğitim sendikaları; velilerin kavgasını ayırmak isterken darbedilen öğretmen Gülnihal Cünnük için bir araya geldi.

SENDİKALARDAN TEPKİ DOLU ORTAK AÇIKLAMA

Velilerin kavgasını ayırmak isterken darbedilen öğretmen Gülnihal Cünnük için bir araya gelen eğitim sendikaları Bahçelievler Mahallesi Şehit Ramazan Bekar İlkokulu bahçesinde ortak bir basın açıklaması yaptılar.  Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Yaver Yalçın, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, Eğitim-Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin ve Eğitim-İş İl Temsilcisi Ahmet Özer’in katıldığı basın açıklamasına siyasi partilerin il başkanları, STK temsilcileri ve öğretmenler de destek verdi.

EN HAYATİ PROBLEMLERDEN BİRİSİ HALİNE GELDİ

Sendikalar adına basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, “Son yıllarda üzülerek şahit oluyoruz ki, öğretmene şiddet vakaları artık sıradanlaşmış üçüncü sayfa haberleri arasına girmiş durumdadır. Neredeyse gün geçmiyor ki, öğrenci ya da veli tarafından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım. Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve hatta canına kast eden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir. Bu acı vakaların sonuncusu da perşembe günü Kırıkkale’de oldu. Şehit Ramazan Bekar ilkokulu sınıf öğretmeni Gülnihal Cünnük hanımefendi, bazı veliler tarafından görevi başında çirkin bir saldırıya uğramış, acımasızca darp edilmiştir. Gülnihal Cünnük öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, acil şifalar diliyoruz. Şiddeti nefretle kınıyor, reddediyor, telin ediyoruz. Cezai yaptırımın uygulanması için hukuki ve yasal süreçlerin sendikalarca hassasiyetle takip edileceğinin bilinmesini istiyoruz.”dedi.

BU SALDIRIYI KABULLENMEK MÜMKÜN DEĞİL

Öğrencilere yardım elini uzatan öğretmenlerin hak etmediği saldırılara maruz kaldığına dikkat çeken Karabacak, “Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yek vücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Kırıkkale ve Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz. Velisiyle, öğrencisiyle, öğretmeniyle tüm eğitim çalışanlarıyla siyasi partileri, sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla Kırıkkale burada tüm kamuoyu Gülnihal Cünnük öğretmenimizin yanında, onunla birliktedir, ilim irfan yuvası okullarımızda çocuklarımıza sadece okuma yazma, matematik, fen bilimleri değil; her şeyden önce ahlaklı, erdemli insan olmayı öğreten, öğrencilerini çocuklarından ayırmayan, imkânı olmayan öğrencilere yardım eli uzatan bu öğretmenlerimiz hiç hak etmedikleri halde saldırıya uğruyor, darp ediliyor ve hatta hunharca öldürülüyor. İşte öğrencilerini kendi çocuklarından ayırmayan, tek amacı memleketine, ailesine ve çevresine faydalı, hayırlı, milli ve manevi değerlerle donatılmış bireyler yetiştirmek olan Gülnihal öğretmenimize yapılan bu saldırıyı sindirmek, kabullenmek ve üzüntümüzü kelimelerle anlatmak mümkün değildir.”diye konuştu.

LÜTFEN ÖĞRETMENİME DOKUNMA!

Öğretmenlerin; öğrencilerin başarısı ve mutluluğu için var olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade eden Karabacak, “Şu hususun da dikkatlerden kaçırılmamasını özellikle belirtiyoruz: Biz öğretmenler, öğrencilerimiz için varız. En büyük sevinç ve gurur kaynağımız, öğrencilerimizin başarı ve mutluluğudur. Burada yaşanılan gibi münferit hadiseler üzerinden öğrencilerimize karşı duyduğumuz sevgi ve sahiplenme hissiyatımızdan kimse şüphe etmesin. Buradan ailelere de çağrıda bulunuyoruz: Çocuklarınız, çocuklarımızdır. Onları daha güzel bir geleceğe hazırlamak için en az sizler kadar istekli olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Takdir edersiniz ki, eğitim, okul, aile ve çevre ile bütün olarak yürütülen bir süreçtir. Sizden tek arzumuz; öğrencilerimizle aramızda oluşturduğumuz sevgi ve saygıya dayalı beraberliğimize katkı sağlamanızdır. Hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, şiddete maruz kalmış Gülnihal öğretmenimize ve tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyor, öğretmene şiddeti lanetlediğimizi kararlılıkla ifade ediyor ve bir daha benzeri hadiselerle kamuoyu gündemine gelmemeyi diliyoruz. Unutmayalım; öğretmene sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır. Lütfen Öğretmenime dokunma!”ifadelerinde bulundu.

AYAĞIMA TAKILAN DİKENLER BENİ YIKAMAYACAK

Ayağına takılan dikenlerin kendisini yıkamayacağını belirten olayın mağduru öğretmen Gülnihal Cünnük ise, “Ben gül bahçesinde güller içerisinde bir öğretmenim. Benim ayağıma takılan dikenler beni yıkamayacak. Ben vatanıma milletime çocuklarıma canım pahasına hizmet etmeye devam edeceğim. Bu sadece bana kalkmış bir el değil.  Bütün öğretmen arkadaşlara, bütün bayanlara bütün eğitimcilere, hatta ve hatta bütün görevini layığı ile yerine getiren bütün memurlara kalkmıştır. Ben öğrencilerimin yanındayım. Benim için önemli olan yetiştirdiğim çiçekler. Benim çevremdeki altın dostlarım ilgilendiriyor.”şeklinde konuştu. Bahçelievler Mahallesi Şehit Ramazan Bekar İlkokulu’nda görev yapan öğretmen Gülnihal Cünnük bazı veliler tarafından darbedilmiş, Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırılmıştı.

Mehmet Ali Soyer

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x