Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

Engellerin kalpte olduğunu bilenlerdeniz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vali Sezer: “Bizim aslında yanı başımızda ailemizin içerisinde, toplumumuzun içerisinde bizimle beraber olup bazen görmemezlikten geldiğimiz, bazen gözlerimizi kulaklarımızı kapadığımız kardeşlerimiz var. Engellilerimiz var, bunlarla birlikte bu hayatı paylaşıyoruz. Biz engellerin fizikte olmadığını, engellerin kalpte olduğunu bilenlerdeniz.”

 

 

KONUŞMALAR İŞARET DİLİ İLE DE ANLATILDI

‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ münasebetiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce program düzenlendi. Düzenlenen programda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Uğurlu, yaptığı konuşmanın ardından Vali Yunus Sezer ve katılımcılara sayısal veriler hakkında bilgiler verdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli kişi işitme engellilere işaret dili ile konuşmaları tercüme ederken, programın açılış konuşmasını Hatice Uğurlu yaptı. Uğurlu yaptığı konuşmada, “Türkiye nüfusunun istatistiki verilerine göre yüzde 12’sinin engelli bireyler tarafından oluşturmakla birlikte, engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabilmesi için sosyal hayata katılabilmesi için farkındalık oluşturulması bir haftaya yayılıyor. Bu çerçevede farklı etkinlikler oluyor, biz de engelli bireylerimizle daha yakın çalışan bir kurum olarak sizlere yaptığımız çalışmalar hakkında bilgiler vermek istedik. Kamu kurumu olarak engellilerle birlikte çalıştığımız için sosyal yaşamda yaşadıkları sorunları bilen bir kurumuz, bu sorunların çözülmesi için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

EL ELE BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Uğurlu, “Sorunların farkına varılması için etkinlikler yapılıyor, bu etkinliklerde kamu kurumları bizimle iş birliği daha fazla yapsın, sivil toplum örgütleri de bizim yaptığımız çalışmaları esas alarak daha geniş kesimlere ulaşsınlar istiyoruz. ‘El Ele Büyük Bir Aileyiz’ bakanlığımızın sloganı çatısı altında bu konuyu da Kırıkkale’yi de sıkıntı olmaktan ya da bizi üzen bir konu olmasından çıkarız” dedi.

 

BİRLİKTE BU HAYATI PAYLAŞIYORUZ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda konuşma yapan Vali Yunus Sezer, “İnşallah bu haftanın engellilerimizin sorunlarını aşması noktasında farkındalık oluşturulmasını temenni ediyorum. Kırıkkale olarak birçok proje yapıyoruz bunlar rızaya talip olma projeleri. Bizim aslında yanı başımızda ailemizin içerisinde, toplumumuzun içerisinde bizimle beraber olup bazen görmemezlikten geldiğimiz, bazen gözlerimizi kulaklarımızı kapadığımız kardeşlerimiz var. Engellilerimiz var, bunlarla birlikte bu hayatı paylaşıyoruz.”

 

MUHABBETE ENGEL YOK PROJESİ

“Biz engellerin fizikte olmadığını, engellerin kalpte olduğunu bilenlerdeniz. Fiziki engellerin giderilebileceğini bu manada hepimize büyük vazifeler düştüğünün bilincindeyiz. Bu kapsamda arkadaşlarımız sağ olsun İl Mürdümüz ve ekibi büyük bir fedakârlıkla ve gayretle hizmet etmeye çalışıyorlar. Bizim Kırıkkale’de engellilere yönelik iki adet projemiz var. Bir tanesi muhabbete engel yok dediğimiz bütün engellilerimizi ziyaret edeli, ihtiyaçları var mı onu soralım.

 

SICAK YUVAM PROJESİ

“Giderebildiklerimizi giderelim, gideremediklerimizi giderme yolunda çalışma programı hazırlayalım. Bir diğer proje de sıcak yuvam projemiz. Engelli ailelerimizin gün içerisinde gidip kalabilecekleri sosyal aktivite yapabilecekleri, pazara gitmek isteyen annelerimizin rahatlıkla çocuklarını buraya bırakabilecekleri bir yer olacak. Bununla ilgili yeri gezdim ufak tefek eksikliklerimiz var. Orada güzel vakit geçirecekler. İnşallah bu ramazan itibariyle faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Bizler sizlerden güç alıyoruz, sizlerin dualarıyla hareket ediyoruz. Buradan ayrıldığımız zaman sizin hayır duanız bizimle gelecek.” dedi.

 

TOPLUM ENGELLİ BİREYLERE UYUM SAĞLAMALI

Kırıkkale Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Resul Partici, ise yaptığı konuşmada, ‘Engelli bireylerin topluma uyum sağlaması’ teriminin yanlış olduğunu, terimin tam tersi olarak toplumun engelli bireylere uyum sağlaması gerektiğini ifade etti. Partici konuşmasının ardından engelli bireylerin toplumdaki yerinin farkına varılması için Vali Yunus Sezer ve beraberindeki katılımcıların da katıldığı bir deney yaptı.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde yapılan programa; Vali Yunus Sezer, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz, Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hatice Uğurlu, 112 Çağrı Merkezi Müdürü Muhammet Ali Tekinay, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yusuf Yılmaz, Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Emin Erkoç, Kırıkkale Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Resul Partici, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü çalışanları ve engelli bireyler katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x