Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

112 Acil Sağlık Hizmetleri 25 yaşında

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Her yıl 1-7 Aralık tarihleri arasında kutlanan 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftasının 25’inci yılı 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Hafta boyunca yapılacak etkinliklerde halka 112 hakkında bilgiler görsel, işitsel ve uygulamalı olarak anlatılacak.

HAYATİ BİLGİLER VERİLDİ

112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftasının 25. Yılı için Kırıkkale 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri özel program hazırladı. 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanda yapılan etkinlikte vatandaşlara ilimizde hizmet veren ambulanslar, motosiklet ambulanslar, obezite ambulanslar, çoklu hasta müdahale ambulansı, UMKE araçları yakından tanıtıldı. Ayrıca katılımcılara özel olarak hazırlanan maket ile acil durumda bir kişinin hayatını kurtarmaları için neler yapmaları konusunda hayati bilgiler 112 ekiplerimiz tarafından verildi. Gerçekleştirilen etkinliğin açılışına İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ve çeşitli davetliler katıldı. Protokol üyeleri tek tek stantları gezerek ve içerisinde bulunan ekipmanları inceleyerek 112 ekiplerinden bilgiler alan katılımcılar, fotoğraf ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.

24 BİN 66 VAKAYA MÜDAHALE EDİLDİ

Kırıkkale’de 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin sunumunun 1998 yılında başladığını ifade ederek konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, ekiplerin ilimizde 21 yıldır kesintisiz hizmet verdiğini, kurulduğu günde 2’si merkezde olmak toplamda 7 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu sayısından, günümüzde bu sayının 16’ya ulaştığını ifade etti. Ocak 2020 itibariyle merkezde açılacak olan Seyrantepe 112 ASHİ ile birlikte sayı 17 olacağını hatırlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş “Günümüz itibariyle ilimiz 112 Acil Sağlık Hizmetleri 30 adet Acil Yardım Ambulansı, 2 adet Obez Ambulans, 1 adet Dört Sedyeli (Çoklu) Ambulans, 1 adet Kar Paletli Ambulans, 2 adet Motosiklet Ambulans, 2 adet UMKE aracı ve 297 kişiden oluşan 112 İl Ambulans Servisi ile 95 UMKE personeliyle birlikte 2019 yılı içerisinde yılbaşından bu yana toplamda 24.066 hasta/yaralıya Acil Sağlık Hizmetleri sunumu gerçekleştirilmiştir” ifadesini kullandı.

62 HİZMET İÇİ EĞİTİMDE 922 PERSONELE EĞİTİM

Ağırtayş “İlimiz bilindiği üzere 43 ilin kavşak noktası konumundadır. Gerek trafik hattındaki önemli konumundan gerekse bünyesinde bulunan MKEK, TÜPRAŞ A.Ş.ve GAMA Enerji Santrali sebebiyle kimyasal çalışmalar yönünden riskli bölgede olması nedeniyle 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin önemi katlanarak artmaktadır. Bu bağlamda görev ve sorumluluğu hayli fazla olan sağlık personelinin müdahalesindeki etkinlik, verimlilik ve kaliteyi her zaman üst seviyede tutmak amacıyla hizmet içi eğitimler düzenlenmektedir. 2019 yılı içerisinde 62 farklı hizmet içi eğitimde 922 personele eğitim verilmiş olup her geçen gün bilgilerin güncel ve taze kalması bu şekilde personelin verimliliğinin en üst seviyede tutulması öncelikli amaçlarımız arasındadır. Bu yıl 25’incisi gerçekleştirilen kutlamalarda halkla iç içe olmak adına farklı platformalar da 112 ekiplerimiz Acil Sağlık Hizmetlerini tanıtmak adına çeşitli etkinlikler ilerleyen günlerde yapacaktır” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x