Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

AKİF Filmi Öğrencilerle Buluştu

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazarken yaşadıklarını konu alan "AKİF" filmi Kırıkkale'de öğrencilerle buluştu.Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş İnsanı Orhan Kılıç'ın da destek ve katkılarıyla bir proje hazırlandı. Proje kapsamında "AKİF" filmi, 12 Ekim tarihine kadar kent genelindeki öğrencilerle buluşturulacak.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazarken yaşadıklarını konu alan “AKİF” filmi Kırıkkale’de öğrencilerle buluştu.Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş İnsanı Orhan Kılıç’ın da destek ve katkılarıyla bir proje hazırlandı. Proje kapsamında “AKİF” filmi, 12 Ekim tarihine kadar kent genelindeki öğrencilerle buluşturulacak.

BÜYÜK ÖNEM TAŞIDIĞINI KAYDETTİ

Kentteki bir sinemada ilk seansı gösterime giren “AKİF” filmini izlemeye gelen öğrencilere, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ve İş İnsanı Orhan Kılıç da eşlik etti.Vatanın hangi şartlarda yeniden nasıl kazanıldığını anlatan İstiklal Marşı’nın hikayesini izleyen öğrenciler, bazen coşku bazen de duygulu anlar yaşadı.Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, öğrencilerin istiklal mücadelesini anlamaları, bu konuda bilinçlenmeleri ve kendilerinden sonraki nesillere öğrendiklerini aktarmaları gerektiğini belirtti. Tüfekçi, tüm öğrencilere filmin ücretsiz olarak izlettirileceğini ve “AKİF” filminin gençler için ve hepimiz büyük önem taşıdığını kaydetti.

BUNU ASLA UNUTMAMALARI GEREKİYOR

İş İnsanı Orhan Kılıç da yaptığı açıklamada, “Özellikle okul çağındaki çocukların “AKİF” filmini izlemelerini ve dersler çıkarmalarını istiyoruz. Gençlerimiz bu aziz vatanımızın hangi şartlar altında kurulduğunu bilmeleri ve bunu asla unutmamaları gerekiyor.” dedi.Öğrenciler de, filmden çok etkilendiklerini belirterek, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ve filme sponsor olan İş İnsanı Orhan Kılıç’ a teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x