Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Alkol alma yaşı 11’e düştü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Güngüneş, ülkemizde alkol alma yaşının 11’e kadar düştüğünü ve sigaradan yılda 110 bin kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Güngüneş, alkol, tütün ve madde bağımlılığı konularında yapılan eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
TEDBİRLER ARTIRILMALIDIR

Alkol alma yaşı 11’e düştü - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Güngüneş
İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Güngüneş,Türkiye’de tütün ve alkol kullanım yaşının düştüğünü söyledi. Güngüneş yaptığı açıklamada; “İnsanın sağlıklı, başarılı ve mutlu olabilmesi için beden ve ruh sağlığının her türlü zararlı maddelerden korunması gerekir. İnsanın ruh ve beden sağlığını bozan şeylerin başında da zararlı alışkanlıklar gelir. Bilindiği üzere 01–07 Mart tarihleri Ülkemizde Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Yeşilay Haftası ülkemizde önemli halk sağlığı sorunlarından olan ve bağımlılık yapıcı maddeler olan sigara, alkol, esrar, eroin, kokain vb. maddelerle mücadeleyi içermektedir. Bağımlılık yapıcı madde kullanımının yaygınlaşmasını önleme ve kullanımını en alt düzeye indirme amacıyla ilgili bütün kurum ve kuruluşların programlı, ciddi ve organize çalışmalar yürütmesi gerekmektedir. Sorunun çözümünde en önde gelecek etken ise koruyucu hizmetler ve tedbirler olmalıdır.”
EĞİTİMLER SÜRÜYOR
“Anayasamızın 58. Maddesi “Devlet gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.” der. Bu sebeple de Müdürlüğümüz tarafından da bu hafta ile ilgili etkin çalışmalar her yıl yapılmaktadır. İlimiz okullarında “eğitim programları” düzenleyen Müdürlüğümüz, geçen yıl Yeşilay Haftası ve ‘Tütün-Alkol ve Madde Bağımlılığı’ konularında 5336 öğrenciye ulaşmıştır. Ayrıca, ailelere büyük görevler düştüğünü bildiğimizden dolayı da 1800 ebeveyne  ‘Madde Bağımlılığını Önlemede Ailenin Yeri’ adlı eğitimler yapılmıştır.”
ÜZÜCÜ GERÇEK
Ülkemizde, yapılan çeşitli araştırmalara göre ilköğretim öğrencileri arasında en az bir kez alkol kullananların oranı % 15,4, ortaöğretimde yaşamı boyunca en az bir kez alkol kullananların oranı % 45-%50, son bir ayda en az bir defa alkollü içki içme oranı % 16,5, (erkeklerde % 31,5 ve kızlarda % 10,6) üniversite öğrencilerinde alkol kullanım prevelansı % 43, 0- 53, 9 ve hâlen içenlerin oranı % 22,9’dur.  Arkadaş baskısı, sosyal ve psikolojik sebeplerle gençlerimizde ilk alkol alma yaşı maalesef 11’e kadar düşmüştür.”
 
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu