Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

Araç çoğalıyor, trafik tıkanıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de toplam kayıtlı araç sayısı 58 bin 497 olduğu açıklandı. Bu istatistik Kırıkkale’de otopark alanları ve yolların yetersiz olduğunu ortaya koydu.

TÜİK açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yapılan derlemeye göre, haziran sonu itibarıyla Türkiye’de, 9 milyon 552 bin 829’u otomobil, 421 bin 183’ü minibüs, 213 bin 473’ü otobüs, 2 milyon 991 bin 650’si kamyonet, 766 bin 471’i kamyon, 2 milyon 776 bin 174’ü motosiklet, 38 bin 933’ü özel amaçlı araç ve 1 milyon 591 bin 423’ü de traktör olmak üzere toplam 18 milyon 352 bin 136 adet motorlu kara taşıtı bulunuyor.

Bulvar en yoğun güzergah

TÜİK verilerine göre Kırıkkale’de kayıtlı araç sayısı 58 bin 497. Kırıkkale merkezdeki trafik tıkanıklığı özellikle akşam saatlerinde göze çarpıyor. Cadde ve sokaklar park edilmiş araçlar nedeniyle işlevini kaybediyor ve maddi hasarlı kazalar oluyor. Kırıkkale’nin araç trafiği yönünden en yoğun güzergahı olan Atatürk Bulvarı kaza yönünden de en yoğun güzehgah olarak göze çarpıyor. Sağlı sollu park eden araçlar bulvarın yoğunluğunu artırıyor.

Kısa mesafeye bile araçla gidiyoruz

Merkezdeki alışveriş merkezleri ve özel otoparklar araç yoğunluğunu hafifletme noktasında göze çarpan bir katkıda bulunmuyor. Trafik yoğunluğu araç sahiplerinin kısa mesafe ulaşımlarda bile araçlarını kullanması olarak gösteriliyor.

Yoğunluğu bitirecek

Kırıkkale Belediyesi’nin otopark projesi dört gözle bekleniyor. Cumhuriyet Meydanı altına yapılacak otopark için geçtiğimiz günlerde fizibilete çalışması yapılmıştı. Yapılacak otoparkın kapasitesinin Kırıkkale araç yoğunluğu sorununun çözümünde büyük katkısının olacağı bildirilirken, inşaat çalışmalarının yapılması merakla bekleniyor.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu