Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kültür SanatManşet

Bosch Çocuk Tiyatrosu Kırıkkale’ye gelecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2008’den bu yana yaklaşık 90 bin çocuğa ulaşarak, çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, yeni sezonda perdelerini Kırıkkale’ye de açacak.

12 ili gezecek

Proje ilk olarak Iğdır’da başlayacak. Ardından Kars, Ardahan, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Sivas, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale’yi geziyor, kapanışı ise Ankara’da yapıyor. Yeni sezon boyunca toplamda 12 ili gezecek olan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu sayesinde 10 binlerce çocuk ve aileleri, “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı hayvan ve doğa sevgisi aşılayan oyun ile eğlenirken öğrenmeye devam ediyor.  Bosch Ev Aletleri, doğa dostu teknolojilerle çevreyi ve doğal kaynakları korurken, tiyatronun eğlendirirken öğreten gücünden yararlanarak gelecek nesilleri bilinçlendirip, geleceği korumaya yönelik bir adım atıyor. Sahnelere ilk kez 2008 yılında “merhaba” diyen, bugüne kadar yaklaşık 90 bin çocuğa ulaşan ve Türkiye’nin her köşesine gitmeyi hedefleyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu ile

Yalvaç Ural kaleme aldı

Bosch Ev Aletleri, çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmaya devam ediyor. 2010 yılında Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlanan, Türk Çocuk Edebiyatı’nın en önemli yazarlarından Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı oyun, yeni sezonda da Türkiye’nin toplam 12 ilini gezerek, on binlerce çocukla buluşuyor.

Ücretsiz olarak 12 ili geziyor, on binlere ulaşıyor

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, yeni sezonda perdelerini ilk olarak Iğdır’da açıyor. 20 Eylül’de saat 12.00 ve 14.00’te, 21 Eylül’de ise 11.00 ve 13.00 saatlerinde Iğdır Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek sezonun ilk gösterimlerinde, minik tiyatroseverler “La Fonten Orman Mahkemesinde” oyunu ile eğlenirken öğrenecek. Turnenin bir sonraki durağı ise Kars olacak. Ardından Ardahan, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Sivas, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale’yi gezen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, kapanışı ise Ankara’da yapacak. Böylece La Fonten Orman Mahkemesinde oyunu ile Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, tüm illerde ücretsiz olarak sahnelendiği Eylül 2014 – Haziran 2015 sezonu boyunca toplamda 12 il gezmiş, toplam 18 hafta sonu ve 72 temsil ile on binlerce çocuk ve ailesine ulaşmış olacak.

Türkiye’nin her köşesinde on binlerce çocukla buluşacak

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun yeni sezonun heyecanını yaşadıklarını ifade eden Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer, “Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu aracılığıyla, 2008’den bu yana altı yılda, yaklaşık 90 bin çocuğumuza çevre bilinci ve doğa sevgisi aşılamaktan gurur duyuyoruz. Açılışını Iğdır’da yapacağımız 2014-2015 sezonunda da toplamda 12 il gezerek, Türkiye’nin farklı köşelerinde on binlerce çocuğumuzla buluşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.” diyor.

Hayvanlar, La Fonten’i yardıma çağırıyor

La Fonten Orman Mahkemesinde oyununda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Her geçen gün doğadaki düzenin bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral’ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyorlar ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten’den yardım istiyor. Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. Büyükler olarak anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor.

2008’den bu yana oyunları yaklaşık 90 bin çocuk izledi

Bosch Ev Aletleri, toplumu çevre konusunda bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinde, tiyatronun evrensel dilini kullanarak çocuklara ulaşmaya da büyük önem veriyor. Bu anlayışla Türkiye genelinde çocuklara çevre koruma bilinci, doğa ve hayvan sevgisi aşılamayı amaçlayan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, “Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu” ve Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle hazırladığı “La Fonten Orman Mahkemesinde” oyunu ile 2008 yılından bu yana toplamda yaklaşık 90 bin çocuğa çevre koruma bilinci aşıladı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu