Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yıldönümü Kırıkkale’ de Coşkuyla Kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yıldönümü etkinlikleri, Kırıkkale’de kutlandı.

Kırıkkale’nin Fevzi Çakmak Caddesi’nde Türk Telekom önünde  sabah saatlerinde kutlamalar için toplanan öğrencilerin bir bölümü, yağmurun şiddetini yağması nedeniyle  ortaokul öğrencileri  evlerine gönderildi, bayramı izlemeye gelen vatandaşların bazıları da alandan ayrılmış oldular.

Kırıkkale Kültür merkezi’ndeki etkinlikte,  tüm protokol katılırken öğrenci vatandaş sivil toplum kuruluş başkanların katılımları oldu. Minik izciler Vali Belediye başkanı ,Garnizon komutanına çiçek vererek elleri öptüler.

Kırıkkale Belediyesi Bando takımı eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz hava muhalefeti nedeniyle kutlamaları buradan yapmak zorunda kaldıklarını belirti. ve konuşmasında ‘’ Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te ilan ettiği Cumhuriyet, bugün bizlere emanettir. Yüzyıllardır bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu, 1071 Malazgirt zaferinden sonra Türk yurdu haline gelmiştir. Bugün her köşesinde ecdadımızdan izler taşıyan, her santimi şehit ve gazilerimizin kanları ile sulanmış olan bu topraklar bizim için canımızdan önemlidir. Dün olduğu gibi bugün de vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin bağımsızlığına kastedenler şunu bilmeliler ki;, bugüne kadar nice koç yiğitler şahadet şerbetini içti, nice kahramanlar bu vatan için gazi oldu. Bu güne kadar ne Feto örgütünün hain darbe girişimine, ne Pkk ve de diğer terör örgütlerinin saldırılarına bu millet teslim olmadı, olmayacaktır” dedi.

Kutlamalar kapsamında öğrenciler şiir okudu,    Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüğünün halk oyunları ekibi sahnede halk oyunlarından birkaç oyun sergiledi.

Salondaki programın sonunda Kültür merkezi önünde resmigeçit töreni bitiminde bayram kutlamaları sona erdi.

Haber. ARİF ÇAKIROĞLU

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x