Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Danacı Köyünde takdirlik çalışma

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesine bağlı Danacı köyünde, örnek bir çalışma sergileniyor. Köy derneği, kurduğu aşevi ile yaşlı ve ihtiyaç sahibi kişilere tam 8 yıldır yaz kış demeden kapı kapı sıcak yemek dağıtıyor.
KAPILARINA KADAR GÖTÜRÜYORLAR
Kırıkkale´nin Sulakyurt ilçesine bağlı Danacı köyünde Türkiye´de örneğine çok az rastlanır bir proje gerçekleştiriliyor. İşsizlik nedeniyle sılayı terk ederek İstanbul, Ankara gibi Büyükşehirlere yerleşen gençler köye hizmet için aldıkları ortak kararla 1991 yılında Danacı Köyü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurdular. Dernek çatısı altında birçok sosyal faaliyet gerçekleştiren gençler, yaşlı ve ihtiyaç sahipleri için ne yapabiliriz düşüncesiyle yola çıkarak 2007 yılında köye bir de aşevi kurdular. Burada pişirilen yemekler 8 yıldır yaşlı ve ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar servis ediliyor.
ÖRNEK OLACAK
Her gün sıcak yemek yiyen yaşlılar ise gençlerden hayır dualarını esirgemiyor. Dernek ve derneğe bağlı aşevi hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Yüksel Özkan, amaçlarının yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere hizmet etmek ve onların hayır dualarını almak olduğunu söyledi. Derneğin yönetim kurulu üyelerinden Mustafa Ünal ise ne oldum değil, ne olacağım diyerek bu hizmeti sürdüreceklerini ifade etti. Derneğin çalışmalarını yakından takip eden Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez de yaşlılar için yapılan aşevi hizmetinin tüm Türkiye’ye örnek olacak bir proje olduğunu belirterek dernek yönetimine ve derneğe katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini söyledi.
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu