Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

E-İmza, artık E-Devlet Üzerinden Alınabilecek

7 Ağustos 2022 tarihinde başlayan yeni uygulama ile E-İmza, şubeye gitmeden E-Devlet üzerinden alınabilecek.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

7 Ağustos 2022 tarihinde başlayan yeni uygulama ile E-İmza, şubeye gitmeden E-Devlet üzerinden alınabilecek.

E DEVLET ÜZERİNDEN ALINACAK
Kırıkkaleli iş insanı E-İmzaTR Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, E-İmza’da yeni bir dönemin başladığını belirtti. Eskiden E-İmza alabilmek için şubeye gidilmesi gerektiğini belirten Kılıç, artık bu işlemin internet ortamında gerçekleştirilebileceğini söyledi. Kılıç, 7 Ağustos tarihinde başlayan uygulamaya, yoğun bir talep olduğunu dile getirdi.

“ZAMAN VE KAĞIT İSRAFI BİTİYOR”
Eski uygulamanın zaman ve kağıt israfına neden olduğunu belirten Kılıç, “Vatandaşlarımız E-İmza alabilmek için bizzat şubelerimize gelmeleri ve başvuru için gerekli dokümanları ıslak imzaları ile imzalamaları gerekiyordu. Bu durum vatandaşlarımız için çok büyük bir zaman kaybı olmakla birlikte gereksiz bir kağıt israfı yaratıyordu.” dedi.

“ONAY VERİYOR”
Vatandaşlara, işlemin nasıl yapılabileceği konusunda bilgiler veren Kılıç, “E- Devlet ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile  gerekli entegrasyonları yaparak ‪07 Ağustos 2022‬ tarihinden itibaren başvurularımızı E-Devlet onayıyla almaya başladık. E-İmza almak isteyen vatandaşlarımız e-imzatr.com.tr adresine girerek müracaatta bulunuyorlar. Müracaat sonrası kişi, E-Devlet uygulamasına girerek onay verdiği anda başvurusu alınmış oluyor” ifadelerini kullandı.

“BAŞVURU BEKLENENİN ÜZERİNDE”
Onay verildikten sonra kişinin e-imzasının hazırlanarak kargo ile adresine gönderildiğini kaydeden Kılıç, “Böylece vatandaşlarımız şubeye gelmeden E-İmza sahibi oluyor. İlk iki günde yapılan başvuruların E-Devlet’ten onaylanarak, dijital başvuru haline gelmesi beklediğimizin çok çok üzerine çıkarak bizleri de şaşırtmıştır” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x