Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Erken evliliklerin önleme projesinin tanıtımı yapıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği tarafından hazırlanan “Erken Evliliklerin Önleme Projesinin” tanımı yapıldı.

 

EĞİTİMİLER VERİLECEK

Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yahya Kemal Beyatlı Salonu’nda düzenlenen programda konuşan dernek başkanı Müzeyyen Özhavzalı, Kırıkkale Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün de projenin ortağı olduğunu söyledi. Projenin amacının erken yaşta evliliğin getireceği sorunlar konusunda 15-19 yaş arası gençlerde farkındalık oluşturup, bu gençlerin meslek edinme ve kariyerlerine odaklanmalarını sağlamak olduğunu belirten Özhavzalı, en başında bu sorunların ortaya çıkmasını engelleyecek eğitimleri ve çalışmaları yapmak istediklerini anlattı.

 

YOĞUN KATILIM YAŞANDI

Proje kapsamında Kırıkkale’de 980 kişinin katılımıyla anket yaptıklarını kaydeden Özhavzalı, “Kırıkkale’deki boşanma oranının Türkiye’de ilk beşte olması gerçeklerini görerek bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Büyük destek veren Vali Ali Kolat ve İlksen hanım ile proje ortaklarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Tanıtım programa, Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Vali Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çağlayan, Kırıkkale Baro Başkanı Erol Çakır ve davetliler katıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu