Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Hakim Ve Savcılar Dil Eğitimi Alacak

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı İle Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) arasında Lisansüstü Eğitim İşbirliği Protokolü ve Yabancı Dil Eğitimi İşbirliği Protokolü imzalandı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

EĞİTİM ÖĞRETİMİ DEVAM ETTİKLERİNİ SÖYLEDİ
Kırıkkale Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’ndaki imza töreninde konuşan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Arslan, Kırıkkale Üniversitesinin kampüsü ve sınırları içerinde değil, Kırıkkale’ye, Türkiye’ye ve dünyaya çalışma alanları konusunda katkı sunması gerektiğini daha önceki toplantılarda ifade ettiklerini, eğitim alanında zaten bunu gerçekleştirdiklerini, pandemi koşulları nedeniyle uzaktan eğitim öğretim ve hibrit şekilde eğitim öğretimi devam ettiklerini söyledi.

ADLİYE ÇALIŞANLARINA HAYIRLI OLSUN
Rektör Arslan, şöyle devam etti “Araştırmalarımızda kamu üniversiteleri ve sanayi ile ilgili işbirliği protokollerimizi yapmaya devam ediyoruz. İl içerisinde de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile başlayarak, kitleleri temsil eden kurumlarla işbirliği protokolü gerçekleştirdik. Bugün de Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı İle bir protokol gerçekleştirip, adliye mensuplarının, hem alanlarındaki akademik hem de yabancı dil konusunda ilerlemelerini sağlayabilmek için protokol gerçekleştiriyoruz. Bu imzalanan protokol, Sayın Başsavcımızın nezdinde tüm adliye çalışanlarına hayırlı olsun.” dedi.Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin de Kırıkkale Adliyesi olarak hali hazırda ağırlıklı olarak Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunlarından oluşan bazı adaylara Türkiye Adalet Akademisi dışında staj eğitimi verdiklerini ifade etti.

60 KİŞİLİK HAKİM KADROSU İLE GÖREV YAPIYORUZ
başsavcı keskin, şöyle konuştu:”Kırıkkale Adliyesi bünyesinde bulunan 3 mülakat adliyesi olarak toplam 22 Cumhuriyet savcısı yaklaşık 60 kişilik hakim kadrosu ile görev yapıyoruz. Ağırlıklı olarak Personel Genel Müdürlüğümüz doğrultusunda biz bu iki yıllık staj dönemi içerisinde staj gören öğrencilere yüksek lisans ve yabancı dil eğitimi konusunda Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğüne bir girişimde bulunduk. Bu protokolün imzalanmasında katkıları olan başta üniversite rektörümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”Konuşmaların ardından Keskin ve Aslan, iş birliği protokolünü imzaladı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x