Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sulakyurt

Hamzalı köyü yeniden belediye oldu!

2012 yılında nüfus yetersizliği nedeniyle kapatılan Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesine bağlı Hamzalı köyü, muhtarlık ve köy halkının gayretleriyle yeniden belde olmaya hak kazandı. Köyde, 31 Mart seçimleri sonrası ara seçim yapılması bekleniyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2012 yılında nüfus yetersizliği nedeniyle kapatılan Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesine bağlı Hamzalı köyü, muhtarlık ve köy halkının gayretleriyle yeniden belde olmaya hak kazandı. Köyde, 31 Mart seçimleri sonrası ara seçim yapılması bekleniyor.

ŞAHIS OLARAK YENİDEN DAVA AÇILDI

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesine bağlı Hamzalı köyü, 2012 yılında çıkan yasa kapsamında belde belediyeliğinden düşürüldü. Nüfusu yetersiz olduğu gerekçesiyle belediyelikten düşürülen ve şehir merkezine 90 kilometre uzaklıkta olan Hamzalı Köyü, belediyelikten düşürüldüğünde nüfusu 2 bin 036 idi.

hamzali-koyu-yeniden-belde-oldu-1.jpg

Diğer illerde 2 bini aşkın emsal mahkeme kararları doğrultusunda hukuk mücadelesi yürüten Hamzalı Köyü Muhtarı Murat Şimşek ve köy halkı, 2014 yılında açılan davada durdurma kararı aldırtmayı başardı. Hamzalı Köyünün kararı ile bu dava şahıs olarak yeniden güncellendi. Emsal kararları da örnek alan mahkeme, Hamzalı Köyünün yeniden belediye olmasına karar verdi.

hamzali-koyu-yeniden-belde-oldu-3.jpg

ŞEHİR MERKEZİNE YAKLAŞIK 90 KM UZAKLIKTA

Konuyla ilgili sosyal medya üzerinden gazetemize ulaşan ve açıklamalarda bulunan Hamzalı Köyü Muhtarı Murat Şimşek, muhtarlık olarak tüzel kişiliğe kabul edilmediği için 2014 yılında açılan davanın yeniden güncellenmesini talep ettiklerini dile getirdi.

hamzali-koyu-yeniden-belde-oldu-4.jpg

Başka illerde nüfusu 2 bini geçkin belediyelerin kapatıldığını ve açılan davalar sonucunda o belediyelerin haklarını kazandığını ifade eden Şimşek, “Bizim köyümüz şehir merkezine yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta. Belediyemizi kapatıldığı günden itibaren muhtarlık olarak köyümüze her alanda hizmeti muhtarlık olarak sunuyoruz” dedi.

SULAKYURT KAYMAKAMI VEKALETEN ATANDI

2014 yılında açılan davaya itiraz süreciyle ilgili bilgiler veren Şimşek, “Yaklaşık 3 ay önce şahıs olarak bu sonuca itiraz ettik ve yürütmenin durdurulması kararı açıklandı. Kararla ilgili mahkeme tarafından İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü geçtiğimiz hafta Kırıkkale Valiliği’ne yazı göndererek Hamzalı Belediyesi’nin yeniden açılması için gerekli işlemlerin başlatılmasını istedi. Alınan kararla birlikte şuanda Sulakyurt Kaymakamımız Ahmet Akdağ, beldemize vekaleten belediye başkanı olarak atandı. 31 Mart’ta yapılacak olan seçim sonrası ara bir seçim yapılacak.”

hamzali-koyu-yeniden-belde-oldu-5.jpg

YAZ MEVSİMİNDE NÜFUS 5 BİNİ BULUYOR

Yeniden belediye olmaktan dolayı çok mutluyuz. Yaz döneminde bizim nüfusumuz yaklaşık 5 bini buluyor. Şuanda kış olduğu için 800-900 kişi oluyoruz. Bizler zaman zaman burada muhtarlık olarak hizmet noktasında zorluklar yaşıyorduk. Devletimiz ve belediyelerimiz gereken desteği sağlasa da mesafe çok uzak olduğu için zorluklar yaşanabiliyordu. İnşallah bundan sonraki süreçte vatandaşlarımız yeniden belediye statüsünde hizmetler alacaktır” dedi.Hamzalı Köyü’nün yeniden ‘Belde’ olma hakkını kazanmasıyla birlikte Kırıkkale’nin Belde Belediye sayısı 3’e çıkmış oldu.

İLÇELER

BAHŞILI İLÇESİ

BALIŞEYH İLÇESİ

DELİCE İLÇESİ

ÇELEBİ İLÇESİ

KARAKEÇİLİ İLÇESİ

KESKİN İLÇESİ

SULAKYURT İLÇESİ

YAHŞİHAN İLÇESİ

BELDE BELEDİYELERİ

HACILAR KASABASI

ÇERİKLİ KASABASI

HAMZALI KASABASI

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x