Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Hapis kalmak istemiyorlar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Merkezi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Kültür Merkezinde etkinlik düzenledi. Okul Müdürü Sami Yanık yaptığı konuşmada öğrencilerin dört duvar arasında hapis kalmak istemediklerini belirtirek, imkan verilmesi durumunda hayatın her alanında yer alacaklarını iade etti.

 

İLGİ GÖSTERİLMELİ

İl Kültür Merkezinde Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen engelli Haftası etkinliğine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Şablan, Belediye Meclis Üyesi İsmigül Selamoğlu, Avukat Orhan Aytekin, Okul Müdürü Sami Yanık, okul yöneticileri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Okul Müdürü Sami Yanık yaptı. Daha sonra ise Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Şablan konuşma yaptı. Şablan konuşmasında, dünya’da engelli oranının yüzde 10 olduğunu belirterek, bu oranın Türkiye’de yüzde 13 olduğunu ifade etti. Şablan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Çocuklarımız hayatın her alanında yer alıyor. Ancak engelli olan çocuklarımız hayatın her alanında var olabilmeleri için ilgiye ihtiyaçları var. Bu ilgiyi sadece okul içerisinde değil, okul dışarısında da engelli çocuklarımıza ilgi göstermeliyiz” dedi.

 

DÖRT DUVAR ARASINDA

Okul Müdürü Sami Yanık, “Bundan önceki etkinliklerimizi okulumuzun bahçesinde yapıyorduk. Bu yıl burada kültür merkezinde yapmamızın nedeni artık çocuklarımızın hayatın her alanında var olduğunun kanıtlanmasıdır. Dört duvar arasında bu çocuklar hapis kalmak istemiyor. İmkan verilirse neler yapabildiklerini şehrin en merkezi yerlerinden birinde sergilemek istiyorlar. Bu çocuklar daha düne kadar dört duvar arasında hapis hayatı yaşıyorlardı. Bugün Kültür Merkezi’nde bir program hazırlayıp sunabiliyorlarsa onun için buradayız. Yan yanayız demek için buradayız” dedi.

 

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Konuşmaların ardından Engelli öğrenciler sırasıyla; Ritim Gösterisi, Kafkas Gösterisi, asker Oyunu, İşaret Dili, Sıra Gecesi gibi gösterileri katılanlar tarafından büyük ilgi gördü. Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Özçelik’in iki engelli çocuğuna yazdığı mektup ise, etkinliğe katılanlara duygusal anlar yaşattı. Duygusal mektubunu bitirdikten sonra engelli çocuklarının ahneye çıkıp kendisine çiçek vermesi ise Özçelik’in gözlerini doldurdu. Gösterimlerin ardından ise sergi açılışı yapılarak, öğrencilerin yaptığı eserler beğeni topladı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x