Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

  İntihar eden ‘FETÖ’ sanığı, ‘fuatavni’nin kaynağıymış  

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

 ‘FETÖ/PDY’ soruşturması kapsamında Kırıkkale’deki cezaevindeyken intihar ettiği öğrenilen ancak kimliği açıklanmayan sanığın operasyonları önceden duyurmasıyla bilinen Twitter fenomeni ‘fuatavni’ hesabına bilgi aktaran mühendis Burak Açıkalın olduğu ortaya çıktı.

 

BURAK AÇIKALIN OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Habertürk’ün haberine göre; ajanslara kimliği belirsiz bir sanığın intiharı olarak yansıyan haberdeki kişinin İstihbarat Daire Başkanlığı (İDB) mühendislerinden Burak Açıkalın olduğu öğrenildi. Açıkalın darbe girişiminden sonra İDB yakınlarında yakalanmıştı. Darbe girişiminden sonra tutuklanan Başbakanlık veri uzmanı Mustafa Koçyiğit, bir Cemaat abisi aracılığıyla Açıkalın’ın da dahil olduğu İDB’de çalışan mühendislerle nasıl tanıştığını şöyle anlatmıştı: “Abilerin talimatıyla mühendislerden İDB’deki işimize yarayacak verileri getirmelerini istedim. Burak ve Haşim bu verileri getirmeye başladılar. MİT’in İDB’ye bildirdiği 20 bin kişilik paralel yapılanmaya ilişkin listeyi de böyle temin ettik.”

 

İSİM LİSTESİNİ KOÇYİĞİT’E MAİL ATMIŞ

Koçyiğit ifadesinde Açıkalın için şunları söylemişti: “Selman Abi’nin verdiği talimatlar doğrultusunda İDB’de çalışan Burak isimli şahısla irtibat kurup aldığımız talimatları yerine getirmeye başladık. Selman Abi son görüşmemizde beni emniyetin Ankara imamı Selahattin’e devretti. Selahattin’in talimatıyla mühendislerden İDB’deki işimize yarayacak verileri getirmelerini istedim. Mühendislerden Burak ve Haşim bana bu verileri getirmeye başladı. Bu şahıslar verileri USB, CD ya da harddiskte getiriyor, kimi zaman evlerinde kimi zaman da açık alanda teslim ediyorlardı. MİT’in İDB’ye bildirdiği 20 bin kişilik paralel yapılanmaya ilişkin listeyi de bu mühendisler aracılığıyla temin ettik. Hatırladığım kadarıyla Burak bunu bana mail olarak gönderdi.”

 

Bu bilgiler, ‘fuatavni’ isimli Twitter hesabına bilgi aktaran isimlerin deşifre edilmesinde önemli rol oynamıştı. Darbe girişiminin ardından tutuklanan, uzaklaştırılan ve görevden alınan 10’un üzerinde kamu görevlisi intihar etmişti.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x