Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

JASAT 25 faili meçhulü aydınlattı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Eylül 2019 tarihinden itibaren oluşturularak çalışmalarına başlayan Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) başarılı faaliyetler gerçekleştirdi. JASAT timleri kısa zaman zarfında 25 farklı faili meçhul olayı aydınlatarak büyük bir başarıya imza attı.

 

KISA ZAMANDA BÜYÜK BAŞARI

Nitelikli asayiş sutları kapsamında yasadışı faaliyetleri olan kişi veya örgütleri tespit etmek, suç ve suçla olan bağlantılarını ortaya çıkarmak, suçun faili olarak adanan şahıs yada şahısların yakalanması için komşu il ve ilçelerle gerekli koordineyi sağlamak amacıyla Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Eylül 2019 tarihinden itibaren başlayan Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) başarılı faaliyetler gerçekleştirdi. Özel donanımlı araçlarla sivil olarak görev yapan JASAT timleri, kırsal kesimde başta olmak üzere tüm il genelinde aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. Suz ve Suçlularla mücadele de özel eğitim ve kurs görmüş personelden oluşan JASAT, göreve başladığı günden itibaren 25 farklı faili meçhul olayı aydınlatarak büyük bir başarıya imza attı.

 

HIRSIZLAR YAKAYI ELE VERDİ

Hırsızlık suçunu organize bir şekilde işleyen ve Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olan bir şebekeyi uzun süredir takibe alan JASAT, 7 Aralık 2019 tarihinde şahısların Sakarya ilinde bulunduklarını tespit ederek, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirdi. Yürütülen çalışmalar neticesinde hırsızlık suçunu organize şekilde işleyen ve toplam 67 suçtan arama kaydı bulunan 2 si kadın A.A., A.G.. S.A. ve A.G.’nin kullanmış oldukları lüks bir araç içerisinde yakalanmaları sağlandı. Sakarya İl Jandarma komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan şahısların kimlik kontrolleri yapıldığında A.A. ile A.G.’nin sahte kimlik taşıdıkları ve kontrol noktalarından kolaylıkla geçebildikleri tespit edildi.

 

16 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Kırıkale İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekibinin yönlendirmesi ve koordineli bir çalışma sayesinde hırsızlık suçu başta olmak üzere pek çok suça karışan şahısların 06 FS… plakalı araçla Sakarya ilinden bulundukları tespit edildi. Yakalanan şahıslardan A.A.’nın 26, A.G.’nin ise 17 farklı suç kaydı bulunduğu tespit edildi. Bu şahısların yanında bulunan M.İ. ve F.K. isimli kadınlara ise sahte kimlik bulundurmak ve suça ortak olmak şüphesiyle haklarında işlem başlatıldı. A.A. ve A.G.’nin toplam 16 yıl kesinleşmiş hapis cezalarının olduğu öğrenildi. Adliyeye sevk edilen zanlılar mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

BAŞARILI PERSONEL ÖDÜLLENDİRİLDİ

Göstermiş oldukları başarılı çalışmaları nedeniyle JASAT personeli, Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Uğur Özmen tarafından ödüllendirildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Özmen, suç ve suçlularla mücadelede alınan etkin tedbirler neticesinde genel asayiş olaylarının bariz bir şekilde azaldığını, faili meçhul olayların aydınlatılmasında ise bir önceki yıla göre çok yüksek oranlara yaklaşıldığını sözlerine ekledi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x