Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kanun Ordusu Jandarma 176 yaşında

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Jandarma teşkilatının 176’ıncı kuruluş yıl dönümü Kırıkkale’de düzenlenen etkinlikle kutlandı. Kutlamalarda şiirler okundu ve başarılı personel ile tayini çıkan personele plaket verildi. Törende konuşan Jandarma Alay komutanı Albay Harun karabulut Jandarmanı ülkenin temel taşlarından biri olduğunu söyledi

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Kırıkkale Jandarma Alay Komutanlığı Gazinosunda düzenlenen törene Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Başsavcı Osman Kaçar, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, Emniyet Müdür Vekili Efkan Maden, Yahşihan Belediye Ahmet Sungur, çevre belediye başkanları, basın mensupları temsilcileri, şehit aileleri, askeri erkan ve davetliler katıldı.

 

DEVLETİMİZ YAPI TAŞI

Kırıkkale Jandarma Alay Komutanlığı Gazinosunda düzenlenen törende konuşan Alay Komutanı Harun Karabulut, kahraman Türk ordusunun mensubu olmaktan onur duyduklarını söyledi.Jandarma teşkilatının 176’ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını vurgulayan Karabulut, “Kurulduğu tarihten bu yana devletimizin temel yapı taşlarından birisi olan jandarma teşkilatı, asayiş ve güvenliği özgürlüklerin teminatı olarak gören bir anlayışla üstlendiği görevlerini artan bir liyakat ve fedakarlıkla yerine getirmiştir.” dedi.

 

365 GÜN VE 24 SAAT

Diğer kolluk kuvvetleriyle iş birliği içerisinde suç ve suçlularla etkin olarak mücadele ettiklerini kaydeden Karabulut, “Güzel yurdumuzun her köşesinde devletimizin kudret ve adaletinin yanı sıra şefkat ve merhametini temsil eden jandarmamız kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her alanında, ülkemizin her noktasında 365 gün ve 24 saat esasına göre halkımızın hizmetinde olmuş ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. İlimizde de yaptığımız faaliyetlerle hırsızlık kaçakçılık, faili meçhul olayların asgariye indirdik.Vatandaşımızın güveni için elimizden gelin yaptık. Komutanlığımız ayrıca Türkiye ilk kez ilimizde üretilen Milli Piyade Tüfeği ile yeni askerlerimizin yemin törenini gerçekleştirdik ” diye konuştu.

 

HİÇ ŞİKAYET ALMADIK

Jandarmanın kuruluşunu kutlayan Vali Ali Kolat, “Jandarma teşkilatı büyük sıkıntı ve özverilerle çalışmasına devam ediyor. Çünkü bu teşkilatlarla yan yana çalışıyoruz ve fedakarlıklarını biliyoruz. Jandarma teşkilatı iftihar edilecek bir noktaya geldi. Jandarma, halkımızla iç içe ve çalışarak halkımızın sorunlarını yakından takip ediyor. Bizlerde elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz. Görev yaptığım sürece jandarma hakkında hiç şikayet almadım. Kendilerine teşekkür  ediyorum.”dedi.

 

PLAKETLER VERİLDİ

Konuşmaların ardından başarılı personel ile tayini çıkan personele plaket verildi. İlimizde iki yıl boyunca başarılı hizmet yapan Jandarma Alay komutanı Albay Harun Karabulut’a plaketi Vali Ali Kolat tarafından verildi. Diğer başarılı olan ve tayini çıkan personelin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

 

KARABULUT ANKARA’YA GİDİYOR

Yaklaşık 2 yıldır Kırıkkale’de görev yapan Karabulut, önümüzdeki günlere Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Komutanlığında  görev yapacak. Yerine ise İstanbul İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay İsa Çakmak gelecek.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu