Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiTarım

Kılıçlar Soğanı Genç İstihdama Umut Oluyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, “Kılıçlar Soğanı Genç İstihdama Umut Oluyor” projesi kapsamında kurulan soğan kurutma tesisinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

HABER: TAHİR ERDEM

Yahşihan İlçemize bağlı Kılıçlar Köyünde üretilen soğanların değerlendirilmesi ve bölgeye katkı sağlanması amacıyla “Kılıçlar Soğanı Genç İstihdama Umut Oluyor Projesi” kapsamında Ahiler Kalkınma Ajansının 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı çerçevesinde büyük bir kısmının Ahiler Kalkınma Ajansı, kalan kısmının da Yahşihan Köylere Hizmet Götürme Birliği desteği ile toplam 2.000.000 TL bütçe ile hazırlanan Kılıçlar Soğan Kurutma Tesisi’nin üretime hazır hale getirildiği belirtildi. Tesiste incelemelerde bulunan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, ilçe kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu’ndan bilgi aldı.

18-45 yaş arası 30 kadının istihdam edileceğini ifade eden Tekbıyıkoğlu, “KOSGEB İl Müdürlüğünün sağlayacağı eğitim desteği ile Yahşihan Halk Eğim Merkezi Müdürlüğü ve Yahşihan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından 18-45 yaş arası ev hanımına temel tarım eğitimleri verilecek. Bu proje sayesinde kursiyerlerimiz Kılıçlar soğanı üretimi, iş sağlığı ve girişimcilik konularında hem eğitim alacak hem de ekonomik kazanç sağlayacak.” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu