Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleSağlık

Kırıkkale Adliye Sarayı, Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş oldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Anne sütünün özendirilmesi, sürdürülebilirliği, desteklenmesi, emzirme odası gibi çeşitli kriterleri yerine getiren Kırıkkale Adliye Sarayı, Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş oldu.

PLAKET VERİLDİ

Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş Programı kapsamında Kırıkkale Adalet Sarayı, anne sütünün özendirilmesi, sürdürülebilirliği, desteklenmesi gibi çeşitli kriterleri yerine getirerek oluşturulan kurul tarafından Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş Unvanını almaya hak kazandı. Kuruluş plaketi Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Halil Bakır tarafından Kırıkkale Adalet Sarayı İdari İşler Müdürü Fatih Genç’e verildi.

BEBEK DOSTU DESTEKLEYİCİSİ KURULUŞ KRİTERLERİ

Kuruluşun anne sütü ve emzirmeyi destekleyen bir politikasının olması. Kuruluşun hiçbir şekilde mama üretimi, dağıtımı veya pazarlamasını yapan faaliyetleri yürütmüyor olması ve bu kuruluşlarla ticari bağlantısının olmaması. Kuruluşun gebe veya emziren kadınlara yönelik olarak işçi ve memurlar için verilmiş olan yasal hakların kullanımı konusunda destekçi olması ve bu konuda çalışanlarını bilgilendirmesi. Kuruluşun her yıl konu ile ilgili bir sosyal aktivite gerçekleştirmesi. Kuruluş içerisinde kadın çalışanlarına yönelik olarak rahatça kullanabilecekleri havadar içerisinde lavabo, buzdolabı ve süt sağmak için gerekli tertibat ve araç gereci bulunan bir emzirme odasının sağlanması gibi kriterleri sağlayan kuruluşlar “Ulusal Bebek Dostu Hastane Değerlendirme Ekibi” tarafından değerlendirilirler. Hazırlanan değerlendirme raporu “Bebek Dostu Üst Komitesi” tarafından inceleme yapılarak “Bebek Dostu Destekleyicisi Kuruluş” unvanı veriliyor.
Haber: Yeliz Erdem

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu