Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Kırıkkale afet bölgesi ilan edilsin

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale merkez, 8 ilçe, kasaba ve köylerinde etkili olan sağanak ve dolu yağışından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Kırıkkale ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer zarar gören bölgenin “doğal afet bölgesi” ilan edilmesini beklediklerini söyledi.

 

BÜYÜK ZARARLAR YAŞANMIŞTIR

Kırıkkale ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer “Son günlerde Kırıkkale Merkez ve Bahşili, Balışeyh, Çelebi, Delice, Karakeçili, Keskin, Sulakyurt, Yahşihan ilçeleri, kasaba ve köylerimizde etkili olan sağanak yağış ve dolu beraberinde sele neden olmuş, Sulakyurt ilçesinde hayvancılık yapan 2 kişinin hayatına, 35 büyük baş hayvanının telef olmasına neden olmuştur. Hasat mevsiminin başladığı Kırıkkale’de yaşanan sel felaketi sonrası başta ekili tarım arazilerimiz olmak üzere, birçok köyde köprü, bahçe duvarı, ahır gibi yapılar yıkılmıştır. Yol ve Kanalizasyon boruları zarar görmüştür. Ayvatlı köyünde 2 vatandaşımız sele kapılarak hayatını kaybetmiştir. Bu vatandaşlarımıza ait 35 hayvanda selde telef olmuştur. Yine kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapan bir vatandaşımızın 718 hindisi sele kapılarak telef olmuştur” ifadesini kullandı.

 

ÇİFTÇİ VE ESNAFIN BORCU ERTELENMELİ

Başkan Sümer “Birçok köyde çok sayıda küçükbaş hayvan telef olmuştur. Meteorolojinin verdiği bilgilere göre Kırıkkale en yağışlı Haziran ayını yaşamış ve metrekaraye 119 KG yağış düşmüş, bu yağış sonrası sel felaketleri yaşanmıştır. Neredeyse tarihinin en ağır afetlerini yaşayan Kırıkkale’de zarar gören bölge doğal afet bölgesi ilan edilmelidir. Bu konuda yerel yöneticilerimizin gerekli çalışmayı yaptığına inanıyoruz. Ayrıca zarar gören esnaf ve çiftçilerimizin borçları ertelenmeli ve faizleri silinmelidir. Yıkılan yapıların onarımı veya yeniden yapımı sağlanmalıdır. Doğal afet ilan edilerek sigortası bulunmayan vatandaşlarımızın zararı tanzim edilmelidir. Daha büyük afetlerden Allah esirgesin. Selden zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletiyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x