Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiKırıkkale

Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray Hızlı tren hattı gündemde

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ülke ulaşımında kilit bir noktada bulunan Kırıkkale’nin çevre illerle bağlantısındaki ağı genişliyor. TBMM Genel Kurulu’nda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2024 yılı bütçesi üzerine konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray hızlı tren hattının etüt proje çalışmalarını tamamlayacaklarını söyledi.

BÜTÇE TEKLİFİNİN 348 MİLYAR LİRASI YATIRIMLARA AYRILDI

“2024 Yılında hedeflerimizle uyumlu olarak, 661 milyar lira olan bütçe teklifimizin 348 milyar lirası yatırımlara ayrılmıştır” diyen Uraloğlu, yapılacak yatırımları şu şekilde sıraladı. “Limanlar ile lojistik bölgelerin demiryolu bağlantısı sağlayacak iltisak hatlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Etüt proje çalışmaları devam eden hatlardan; Afyonkarahisar-Burdur, Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray, Şanlıurfa-Mardin, Malatya-Elâzığ-Diyarbakır, Gölbaşı-Adıyaman-Kahta, Nurdağ-Kahramanmaraş hızlı tren hatlarının etüt proje çalışmalarını tamamlayacağız. Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatının yapım çalışmalarına devam edeceğiz. Demre Yat Limanı üstyapı projesini tamamlayıp işletmeye açacağız. Hatay İli İskenderun İlçesinde sahil tahkimatını ve hasar gören balıkçı barınağı onarımını tamamlayacağız. Yaklaşık 1.100 köyümüze daha 4.5G teknolojisi ile mobil genişbant hizmeti götüreceğiz. Ulusal Siber Kalkan 2024 tatbikatını savunma sektörü için gerçekleştireceğiz. 5G yol haritasının belirlenmesine yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz, bu geçişin ülkemiz için en uygun zamanda, yerli ve milli üretimi destekleyecek şekilde yapacağız. Erzurum-Kars güzergâhında Bölgesel Turistik tren seferlerini başlatacağız. Çeşmeli- Kız Kalesi Otoyol çalışmalarını hızlandıracağız. Akdeniz Sahil Yolu’nun yapım çalışmalarına devam edeceğiz” dedi.

KAYNAK: İHA

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu