Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Meteoroloji dünyada iyi bir noktada

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Dünya Meteoroloji Günü dolayısıyla, Meteoroloji İl Müdürü Nazım Kul ve beraberindeki heyet Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz’ı ziyaret etti. Kul, ülkemizin de Dünya Meteoroloji Teşkilatı içerisinde güvenilir ve öncü ülkelerden biri konumuna geldiğini söyledi.

 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE AKILCI ÇÖZÜMLER

Kabulden dolayı Vali Haktankaçmaz’a şükranlarını sunan Meteoroloji İl Müdürü Kul, çalışmalar hakkında Vali Haktankaçmaz’a bilgi sundu. Her yıl 23 Mart gününün “ Dünya Meteoroloji Günü “ olarak kutlandığını, Dünya Meteoroloji Teşkilatı’nın her yıl meteoroloji gününde güncel bir konu belirlediğini, bu yılda “Hava olaylarına hazırlıklı olmak, iklim değişikliğine akılcı çözümler ” temasının işleneceğini ifade etti.

 

12 GÖZLEM İSTASYONUMUZ BULUNUYOR

Kırıkkale’de 12 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu ile gözlem yapıldığını belirten Kul, ülkemizin de Dünya Meteoroloji Teşkilatı içerisinde güvenilir ve öncü ülkelerden biri konumuna geldiğini ifade etti. Vali Haktankaçmaz’da, Meteorolojik verilen günlük hayatımıza doğrudan etki ettiğini, günlük veya uzun süreli planlar yaparken meteorolojik verilerden faydalanıldığını belirterek, Dünya Meteoroloji Günü’nü kutladı.

HABER MERKEZİ

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x