Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

Organ bağışı can bağışıdır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, “2015 yılı ocak ayından itibaren 15 lise ve dengi okula gidilerek yaklaşık 2000 öğrenciye eğitim verildi. Verilen eğitimler neticesinde geleceğimizin teminatı gençlerimizin bu konuyla ilgili sorularına cevap verilerek bilinç kazanmaları sağlandı” dedi.

 

CEVAP VERİLEREK BİLİNÇ KAZANMALARI SAĞLANDI

3-9 Kasım Organ Bağış Haftası nedeniyle açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Uzun, “ Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü olarak organ bağışı hakkında faaliyetlerimizi bir haftaya sığdırmayıp tüm sene boyunca çeşitli etkinlikler yaparak organ bağışının önemi hakkında farkındalığı arttırmaya çalışıyoruz. 2015 yılı ocak ayından itibaren 15 lise ve dengi okula gidilerek yaklaşık 2000 öğrenciye eğitim verildi. Verilen eğitimler neticesinde geleceğimizin teminatı gençlerimizin bu konuyla ilgili sorularına cevap verilerek bilinç kazanmaları sağlandı” ifadelerini kulandı.

 

ORGAN BAĞIŞ KARTLARI ŞAHISLARA TESLİM EDİLDİ

Uzun yaptığı açıklamada , “Bilindiği üzere 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası olarak kutlanmaktadır. Sağlık Müdürlüğü olarak biz de bu etkinlikler çerçevesinde Kırıkkale Üniversitesi’nde standlar kurarak öğrencilere broşürler dağıttık ve yapılan organ bağışlarını kabul ederek organ bağış kartlarını teslim ettik. Ayrıca 06.11.2015 tarihinde tüm merkez ve ilçelerde bulunan camilerde bu konu hakkında bilgi verilerek, “organ bağışı caiz mi? “ konusunda vatandaşlarımıza imamlar tarafından bilgi verilmesini sağladık. Yine ilimizde bulunan F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde cezalarını ifa eden hükümlü ve cezaevi çalışanlarına gerçekleştirilen eğitim neticesinde organ bağışları kabul edilerek organ bağış kartları şahıslara teslim edilmiştir” söyledi.

 

2016 YILINDA DA DEVAM EDECEKTİR

Uzun yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “İlimiz polis meslek yüksekokulunda slayt ve video gösterisi gerçekleştirilecek olan interaktif eğitim ile genç polis adaylarına organ bağışı anlatılarak sorularına cevap verilecek ve farkındalıklarının artması sağlanacak. Yine eğitim neticesinde organ bağışları kabul edilerek organ bağışlayan genç polis adaylarına organ bağış kartları teslim edilecektir. Organ Bağışı’nın öneminin bir haftaya sığdırılmayacağı bilinciyle çalışmalarımız ve etkinliklerimiz kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile okullarda 2016 yılında da devam edecektir. Yapılan etkinliklerde desteğini bizden esirgemeyen saygıdeğer vatandaşlarımıza teşekkür ediyor sağlıklı günler diliyoruz.”dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu