Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Saman ithalatı için düğmeye basıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, buğday ve arpa gibi hububatlarda ithalatın başladığını, yakın zamanda ise saman ithalatının başlayabileceğini söyledi.

Saman ithalatı için düğmeye basıldı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer
Gümrük kapıları açıklandı
Türkiye bir yıl aradan sonra yeniden saman ithalatına hazırlanıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sap ve saman ithalatı yapılacak gümrük kapılarını belirleyerek 81 İl Müdürlüğüne, hayvancılıkla ilgili kurumlara ve birliklere bildirdi. Kuraklık ve aşırı yağış nedeniyle bitkisel üretimde özellikle de hububat ürünlerinde meydana gelen zarar saman üretimini de düşürdü. Samanın kilosu 40 kuruşa kadar çıktı. Bakanlık fiyat artışını önlemek ve ihtiyaç duyulan samanı ithal etmek üzere çalışma başlattı. İthalatta kullanılacak gümrük kapıları açıklandı.
İlerleyen günlerde netleşecek
Konu hakkında açıklama yapan Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, kuraklık ve ardından gelen şiddetli yağışlar nedeniyle ekili alanların zarar gördüğünü dile getirdi. Sümer, buğday ve arpada ithalata gidildiğini ifade ederek, “Saman ithalatı konusunda ilerleyen günlerde daha net konuşulabilir. Yağışlar nedeniyle biçerdöverlerin arazilere girişi ertelendi. Samanın yeterli olup olmadığı ve fiyatı bu konuda belirleyici unsur olacak” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu