Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Şifa dağıtan ellere vefa gösterilmeli

Sağlık-Sen üyeleri Yüksek İhtisas Hastanesi önünde bir araya gelerek geçtiğimiz hafta acil servis sorumlusu ve görevi başındaki diğer sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti kınadı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sağlık-Sen üyeleri Yüksek İhtisas Hastanesi önünde bir araya gelerek geçtiğimiz hafta acil servis sorumlusu ve görevi başındaki diğer sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti kınadı.

Basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Şube Başkanı Akdoğan, “Şifa dağıtan ellere vefa gösterilmesini bekliyor ve sağlıkta şiddete hayır diyoruz.”

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA YAPILAN ŞİDDETİ KINIYORUZ

Sağlık-Sen üyesi sağlık personelleri geçtiğimiz hafta acil servis sorumlusu ve görevi başındaki diğer sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti kınamak üzere Yüksek İhtisas Hastanesi önünde toplandılar. Yönetim Kurulu Adına basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan, “Sağlık hizmetlerinin sunumu esnasında sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet olaylarını sonlandırmak için artık gereken tedbirler alınmalı diyor ve bu şiddet olaylarının son bulmasını bekliyoruz. Sağlık çalışanları artık daha fazla şiddete uğramak istemiyor. Geçtiğimiz hafta acil servis sorumlusu ve görevi başındaki diğer sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddeti kınıyoruz. Ülkemizde sağlık çalışanlarına sözel saldırı ile başlayan süreç, zamanla darp ve cinayet aşamasına kadar gelmiştir. Geçtiğimiz haftalarda İstanbul da bir doktorumuz görevinin başında hastası tarafından öldürülmüştür. Sağlık alanındaki şiddet, sözel, fiziksel ve psikolojik olmasından bağımsız olarak sağlık hizmet sunumunun hemen tüm aşamalarında önemli bir sorun sağlık çalışanları için mesleki bir risk haline gelmiştir.”dedi.

CAYDIRICI TEDBİRLER ALINMALI

Sağlıkta şiddetin önlenebilmesi için caydırıcı tedbirler alınmasını isteyen Akdoğan, “Sağlıkta şiddet, toplumda şiddeti besleyen zeminin de bir yansımasıdır. Şiddet sadece sağlıkta yok kuşkusuz. Kadına, çocuğa ve hatta hayvanlara yönelen şiddet, güçlünün zayıfa hükmetme aracı olarak karşımıza çıkıyor. Bunu önleyebilmek için. Sağlık Sen olarak sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların 6 ay sosyal güvenlik haklarından mahrum bırakılarak sağlık ücretlerini kendi ceplerinden versin diyor ve bu gibi caydırıcı tedbirlerin artırılmasını istiyoruz. Vatandaşlarımıza fedakarca hizmet sunma gayretiyle çalışan sağlık çalışanlarımızın bu gibi olaylara maruz kalması asla kabul edilemez. Sağlık Sen Kırıkkale Şubesi olarak şiddete uğrayan bütün meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, buradan tekrar siz basın mensupları aracılığı ile şifa dağıtan ellere vefa gösterilmesini bekliyor ve sağlıkta şiddete hayır diyoruz.”dedi. Basın açıklamasının ardından terör olaylarında hayatlarını kaybeden şehitlerimiz için dua edildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x