Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

TAPDK satış belgesi duyurusu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Tütün ve Alkol (TAPDK) satış belgesi işlemlerinin yürütülmesi konusunda açıklama yaptı.

ZAMANINDA MÜRACAAT EDİLMELİ

Kırbaş, yapılacak başvurular ve işlemlerde gereken evrakların müdürlük internet sitesinde yayınlandığını hatırlatarak şunları söyledi; “İçişleri Bakanlığı ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu arasında düzenlenen ‘’Satış Belgesi İşlemlerinin Yürütülmesine İlişkin İşbirliği Protokolü’’ 25.11.2013 tarihinde imza altına alınarak yürürlüğe girmiş bulunmakta olup, protokol kapsamında sekreterya görevi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından yürütülecektir. İlgi protokol kapsamında Tütün ve Alkol Satış Belgeleri İl ve İlçe Müdürlüklerince düzenlenecektir. İlgili işletmeler zamanında müracaat yaparak belgelerini almalıdırlar.

SÜRE UZATIM İŞLEMLERİ

2013 yılında süre uzatım işlemini gerçekleştirmiş olup, 2013 yılında satış yapan işletmeler; satış belgesinin üzerindeki kurum sicil numarası “TT, Tİ, PT veya Pİ” uzantısı ile bitiyorsa mevcut sicil numarası ile T.C Ziraat Bankası TAPDK kurum hesabına “süre uzatım işlemi ücretini” yatırarak satış belgesinin aslı ve dekont ile birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. 2013 yılında süre uzatım işlemini gerçekleştirmiş olup, 2013 yılında satış yapan işletmeler; satış belgesinin üzerindeki kurum sicil numarası “T veya P” ile bitiyor ve sadece tütün mamulü veya sadece alkollü ürün satacak ise İl Müdürlüğümüze başvurup işlemlerini gerçekleştirdikten sonra bankaya paralarını yatıracaklardır. Sicil numarası “P veya T” ile biten ve hem alkollü ürünler hem de tütün mamulü satacak işletmeler ise bankaya paralarını yatırdıktan sonra İl Müdürlüğümüze başvurarak yeni belgeleri için işlemlerini yaptıracaklardır.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu