Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Tepebaşı Mahallesine modern camii

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de hayırsever bir vatandaş tarafından Tepebaşı Mahallesinde yaptırılacak olan camiinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, yapımı gerçekleştirilecek olan mabette emeği geçen herkese teşekkür etti.

TEMEL ATMA TÖRENİ
Hayırsever bir vatandaş tarafından Kırıkkale Tepebaşı Mahallesinde yapımı üstlenilen Ümmü’l Kura Cami’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Vali M.İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, TSO Meclis Başkanı Ömer Akçelik ve mahalle sakinleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Vali Haktankaçmaz, camilerin sadece ibadet yapılıp daha sonra kapısının kilitlendiği bir yer olmadığına dikkat çekerek, camilerin yaşayan bir mekân, hayırlı işlerin görüşüldüğü ve değerlendirildiği bir yer olduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın özellikle son dönemdeki çalışmalarla, camilerin bu unutulmaya yüz tutmuş hüviyetini ortaya çıkarmak için çok yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu dile getiren Vali Haktankaçmaz, “ Bütün camilerimiz adeta bir yaşam merkezi. Bir tarafında eğitim alan çocuklarımız, kadınlarımız, diğer tarafında da çeşitli etkinliklerin yapıldığı bir mekân. Burada yeniden yapılacak camimiz de hem bu misyonu yerine getirecek, hem de mimarisi itibariyle, fiziki yapısı itibariyle mahallemizin cazibe merkezi olacak” diye konuştu.

TOPLUMSAL BÜTÜNLÜK
Kur-anı Kerim tilaveti ile başlayıp konuşmalarla devam eden program temel atma töreni ile sona erdi. Yapımı gerçekleştirilecek mübarek mabette emeği geçen herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Tepebaşı Mahallesine yapılacak olan modern camiinin mahalleye çok şey katacağına inandığını ifade etti.  Caminin yapımını üstlenen hayırsever vatandaşa teşekkürlerin yineleyen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, camilerin vatandaşların hayatında önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “ İyi niyetle, samimiyetle, gayretle yola çıkılan her iş sonuca mutlaka varacaktır. İnşaat en kısa sürede bitirilecektir. Bizde Kırıkkale Belediyesi olarak gereken bütün desteği vereceğiz. Camiler sadece namaz kılınıp dua edildiği bir yer değildir. Ayrıca toplumsal birlik ve bütünlüğün sağlandığı yerlerdir” dedi.

HABER MERKEZİ

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x