Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Tüp Bebek Kimler İçin Gerekli?

Bir yıldır cinsel ilişkiniz çok düzenli ve korunmadan ilişkiye giriyorsunuz ama bir türlü gebe kalamıyorsanız kısırlık tedavisi ya da yardımcı üreme yöntemleri ile gebe kalmak için bir tüp bebek merkezi için başvurmalısınız. 

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bir yıldır cinsel ilişkiniz çok düzenli ve korunmadan ilişkiye giriyorsunuz ama bir türlü gebe kalamıyorsanız kısırlık tedavisi ya da yardımcı üreme yöntemleri ile gebe kalmak için bir tüp bebek merkezi için başvurmalısınız.  Doktorunuzla şu durumlarda konuşmalısınız:

  • 30 yaşında veya üzerindeyseniz ve gebe kalmak istiyorsanız
  • 6 aydır adet kanaması görmediyseniz,
  • Adet döngünüz çok düzensiz ve ağrılı geçiyorsa, pelvik ağrılarınız varsa ya da 2 ve daha fazla tekrarlayan düşük durumları,
  • Düşük sayıda sperm, geçmişte prostat ve testis rahatsızlıkları geçirdiyseniz ve cinsel problemler varsa.

Gibi problemlerinizi ertelememelisiniz. Daha fazla bilgi için profdrhasmetmesutozsoy sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Tüp Bebek İle Ne Kadar Şansınız Var?

Tüp bebek yönteminin başarı sayıldığı nokta 9 ay sonra evinize bebeğiniz ile gitmenizdir. Ülkemizin genel ortalaması her üç çiftten birinin ilk defa tüp bebek denemesinde mutlu sona ulaşıyor. 2027 yılına kadar uzmanlar tarafından öngörülen tüp bebek başarısının yüzde yüze çıkmasıdır. Ülkemizin bu alanda ki başarısı Avrupa ülkeleri arasında 5, dünyada ise 7. sıradadır. Ayrıca, tüp bebek başarısının en tepesinde ise ABD vardır. Kadının yaşının 35 üzeri olması, aşırı kilo, sperm kalitesi, spermin tutunma sorunu, üreme hücrelerine zarar verebilen bağışıklık sistemi sorunları, her iki çiftin sigara kullanımı gibi nedenler başarı şansını etkileyen faktörlerdir. Detaylı bilgiye profdrhasmetmesutozsoy sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: https://profdrhasmetmesutozsoy.com/

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x