Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Tur 2023, Dünyanın En İyi Bisikletçilerini Ağırlıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

  1. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Geleneksel Alanya-Antalya etabı ile başladı. TUR 2023’ün göz kamaştıran parkurunda dünya yıldızları parlayacak, üst düzey rekabet nefesleri kesecek. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, TUR 2023, dünyanın en iyi bisikletçilerini ağırladığına işaret etti.

HABER MERKEZİ

Genç yetenekler ve dünya yıldızı bisikletçilerin üst düzey rekabetinin nefesleri keseceği TUR 2023, 24 Takımda 36 ülkeden, 168 bisikletçi ile yarın Alanya’dan 135 kilometrelik Alanya-Antalya etabı ile start aldı. UCI dünya sıralaması birincisi UAE Team Emirates, Tour of Türkiye’de. UCI dünya sıralamasında ilk sırada yer alan Birleşik Arap Emirlikleri takımı UAE Team Emirates ile birlikte WorldTeam kategorisinde Belçika’dan Alpecin-Deceuninck, Kazakistan’dan Astana Qazaqstan Team ve Almanya’dan Bora-Hansgrohe, Türkiye’de mücadele edecek. T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 58’incisi, 8-15 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek.

ÜLKEMİZİ DÜNYAYA TANITIYORUZ

Türkiye’nin en uzun soluklu ve en prestijli yol bisikleti yarışı olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun basın toplantısında konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu “Bu yıl Cumhuriyet’imizin ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun 100. yılı. Bu yıl şubat ayındaki yıkıcı depremle ülkedeki tüm spor faaliyetleri iptal oldu. İptal olan TUR için haziran ayından itibaren Uluslararası Bisiklet Federasyonu ile görüştük. Onlara, “Biz faaliyetlerimize devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı’mızın çizdiği 100. yıl vizyonuna Türkiye Bisiklet Federasyonu da uyacak. Bu turu yapacağız.” dedik. Bisiklet ailesi olarak Sayın Cumhurbaşkanı’mıza ne kadar teşekkür etsek az. Olmayan, iptal olan bir TUR ile ilgili talimat vererek bugün başlamamızı sağladı. Ayrıca sporun lideri olan Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a teşekkür ediyorum. Tarihi bir yıl yaşıyoruz. Avrupa Şampiyonası’nda Ramazan Yılmaz ile birer gümüş ve bronz madalya kazandık. Sportif anlamda bugüne kadar olmadığı kadar başarılıyız. Geçen haftaya kadar uluslararası hakemimiz yoktu. Koray Cantez hocamız, artık ülkemizi dünyada bisiklet hakemi olarak temsil edecek. Tarihte ilk defa 4 profesyonel takımımız oldu. 2011’e kadar ülkemizde profesyonel bisiklet takımımız yoktu. Artık amatörlerin yarıştığı Gran Fondo yarışlarında 2 bin kişi start alıyor. 2006’da 5-6 kişiyi bir araya getiremediğimiz günleri hatırlıyorum. TUR, bir sportif organizasyonun çok ötesinde. Burada tanıtım var. Geçen yıl 615 milyon haneye ulaşmıştık. Bu yıl çok daha fazlasına ulaşacağız. Bir ülke bundan daha güzel nasıl tanıtılır? Hazırlıklarımızı tamamladık. Bunları yaparken İçişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Belediye Başkanlarımız, Valilerimiz, Kaymakamlarımız ve bunları kamuoyuna duyuran değerli basın mensuplarıyla birlikte yapıyoruz. İnşallah gelecekte 100’üncüsü de yapılacak. Depreme rağmen bu turun yapılması, ülkemizin 100. yıl vizyonunu ortaya koyuyor. Bisiklet ailesi olarak gösterdiğimiz çaba ve çalışmalarla Türkiye’nin bisiklet sporuna verdiği değere karşılık ülkemizi “Bisiklet Ülkesi” yapacağız” diye konuştu.

Dünyanın en iyileri, 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda

Yarın Alanya’da başlayıp 15 Ekim’de İstanbul’da sona erecek TUR 2023’te dünyaca ünlü bisikletçiler mücadele edecek 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Türkiye 2023), dünyanın en iyi bisikletçilerini konuk edecek. Organizasyona, 24 takımda, 36 farklı ülkenin vatandaşı olan 168 bisikletçi ter dökecek. TUR 2023’te 4 dünya, 7 profesyonel, 12 kıta takımı ile 1 milli takım pelotonda mücadele verecek. WorldTeams kategorisinde katılan takımlar:  Alpecin-Deceuninck (Belçika), Astana Qazaqstan Team (Kazakistan), Bora – Hansgrohe (Almanya), UAE Team Emirates (Birleşik Arap Emirlikleri) ProTeams kategorisinde katılan takımlar: Bingoal WB (Belçika), Burgos-BH (İspanya), Team Corratec Selle Italia (İtalya), Eolo-Kometa Cycling Team (İtalya), Green Project-Bardiani CSF-Faizine (İtalya), Q36.5 Pro Cycling Team (İsviçre), Team Novo Nordisk (Amerika Birleşik Devletleri) ContinentalTeams kategorisinde katılan takımlar: Abloc CT (Hollanda), Beykoz Belediyesi Spor Kulübü (Türkiye), Bike AID (Almanya), Global 6 Cycling (Yeni Zelanda), Konya Büyükşehir Belediye Spor (Türkiye), P & S Benotti (Almanya), Shimano Racing (Japonya), Sofer – Savini DUE – OMZ (Romanya), Spor Toto Cycling Team (Türkiye), Tarteletto – Isorex (Belçika), Team Medellin – EPM (Kolombiya), Voster ATS Team (Polonya).

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu