Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Twitter hesabı gerçeği yansıtmıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Twitter hesabı gerçeği yansıtmıyor
Barolar adına sahte twitter hesabı açıldığını söyleyen Kırıkkale Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, bu hesabın gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yılmaz, “Mecliste kabul edilen iç güvenlik paketine tepki oluşturmak için tek merkezden olduğu açıkça anlaşılan bir yapı tarafından Anayasa Mahkemesi önünde eylem yapılması yönünde çağrı yapılmış, baroların eylemi desteklediği algısı oluşturmak için, barolar adına sahte twitter hesapları açılmak suretiyle eyleme çağrı mesajları gönderilmiştir.”dedi.
SAHTE HESAPLAR
İncelendiğinde, hesapların tamamının birbirine yakın tarihlerde ve benzer şekilde açıldığını belirten Yılmaz, “Son tweetten bir öncekinde Anayasa Mahkemesi önünde eyleme çağrı yapıldığı, tüm hesapların barolara aitmiş gibi gösterilmesi için baroların internet sayfalarından alınan bilgi ve fotoğrafların kullanıldığı, 09.12.2014 tarihine kadar herhangi bir ibare yokken 10.12.2014 tarihinde gece yarısı tüm hesaplara “resmi hesap değildir” ibaresinin eklendiği, eylemi destekleyen olarak isimleri geçen tüm baroların adına sahte hesapların açıldığı tespit edilmiştir.”diye konuştu.

BİZE AİT DEĞİL
Yılmaz, “Buna göre yapılan bu sahtecilik eylemi belli bir yapı tarafından aynı merkezden kötü niyetli olarak, baroların adı kullanılmak suretiyle toplumda algı oluşturmak maksadıyla yapılmıştır. Bu durum Anayasa Mahkemesi önünde yapılan eyleme çağrı yaptığı iddia edilen ve adı geçen tüm barolar için geçerli olup bu durumun öğrenilmesi tüm barolarca 09.12.2014 tarihinde geç saatlerde olmuştur. Kırıkkale Barosu adıyla açılan twitter hesabının baromuza ait olmadığı, buradan yapılan bildirimlerin bilgimiz ve rızamız dışında yapıldığı, bunu yapanlar hakkında ger

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu