Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Vahşete karşı topyekun mücadele etmeliyiz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kadın cinayetleriyle ilgili açıklama yapan Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu, topluma unutulamayacak travmalar yaşatan vahşet olaylarına karşı  devletin kurumları ve toplumun her kesiminin topyekun mücadele etmesi gerektiğini bildirdi.

 

SUSARSAK VE ÖNLEM ALMAZSAK CİNAYETLER DEVAM EDECEK

Kırıkkale’de meydana gelen kadın cinayetleriyle ilgili olarak basın açıklaması yapan Kadın Hakları Komisyon Başkanı Avukat Tuğçe Günel, önlem alınmadığı takdir de benzer vakaların devam edeceğini belirterek, “Telaffuzu bile bize ağır gelen bir vahşetle 55 yaşındaki Feride Ercan ve 34 yaşındaki Sibel Gökbulut Kırıkkale’de tek yaşamakta iken hunharca katledilmişlerdir. Yakınlarına başsağlığı ve metanet diliyoruz. Cinayetleri nefretle lanetliyoruz. Ne yazık ki kaderi Özgecanlar, Ferideler ile benzer yüzlerce Feride Ercan, Sibel Gökbulut, Özgecan Aslan var. Sesini duyuramayan, imdadına yetişilemeyen, korkan paylaşamayan yüzlerce çocuk ve kadın var bu toplumda. Suçlu kim? Suçlu hepimiz değil miyiz? Cinayetleri görmezden geliyoruz, Tecavüzü görmezden geliyoruz, suçluyoruz, ölmüşse kurtuldu bile diyoruz. Tecavüze uğrayan kadını intihara sürüklüyoruz. Cinayete, tecavüze maruz kalan kadının hayat tarzını, giyimini konuşuyoruz. Koruyamıyoruz. En kötüsü susuyoruz. Halbuki hepimizin annesi, kız kardeşi, eşi, kızı ve başka sevdikleri var. Neden suskunuz? İnşallah benim başıma gelmez demeyin. Bu sadece bir temenni olur bunu bilelim. İçimizde hasta ruhlu insanların gezdiğini toplumun her kesiminden eğitimli eğitimsiz olduğuna bakılmaksızın her meslek alanından çıkabildiklerini, çoğu zaman kendilerinin gizlediklerini ve fırsat buldukları taktirde yeni mağdurlar ve mağdur aileleri yaratacaklarını bilin. Susarsak ve önlem almazsak daha yüzlerce kadın cinayete kurban gidecektir.”dedi.

 

TAHRİK İNDİRİMİ UYGULAMASINA SON VERİLMELİ

Hastalıklı ruhların toplumda unutulmayacak travmalar yaşattığını ve topyekun mücadelenin gerekliliğine işaret eden Günel, “Feridelerin, Sibellerin, Özgecanların katledilmesiyle birlikte şu an çocukları tek yaşayan, lisede üniversitede kızları okuyan tüm aileler çocukları için endişeye düştüler. Bu hastalıklı ruhlar topluma unutulamayacak travmalar yaşatıyorlar. Bu tek kelimeyle vahşettir. Kırıkkale ne yazık ki “Çocuk istismarında, kadına karşı şiddet suçlarında” Türkiye ortalamasının oldukça üzerindedir. Bir yerden başlamalıyız. Bunlar sadece devletin resmi kurumlarının mücadelesiyle halledilebilecek bir vakıa olmayıp tüm toplumun mücadelesini gerektirmektedir. Maalesef Kadın Cinayetleri haberleri magazinleştiriliyor, katil erkekleri mazur gösterecek biçimde haberleştiriliyor, kadınlara yönelik şiddet ve cinayet meşrulaştırılıyor. Kadın Cinayetlerinde haksız tahrik indirimi uygulamasına son verilmelidir. Kadınlara yönelik her türlü şiddet, baskı ve ayrımcılığın önüne geçmek ve kadınların yaşam hakkını garanti altına almak için gerekli tüm adımlar atılmalıdır.  Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak kadına karşı yapılan tüm eylemlerin karşısında olup kınıyoruz.”diye konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x