Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Veli Korkmaz İddialara Cevap Verdi!

Ak Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı’nın sık sık belediye personelinin maaş alacağı vardı sözlerine önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Saygılı cevap verdi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ak Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı’nın sık sık belediye personelinin maaş alacağı vardı sözlerine önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Saygılı cevap verdi.


355 MİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK
İki dönem Kırıkkale Belediye Başkanlığının üzerine tekrar Belediye Başkan Adayı olan Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı’ya önceki dönem Belediye Başkanı Veli Korkmaz’dan cevap geldi. Belediye Başkanlığı döneminde 355 Milyon Lira yatırım yaptıklarını ifade eden Korkmaz “31 Mart seçimleri öncesinde yer yer yaşanan tartışmalarda 2004-2014 yılları arasında Kırıkkale Belediye Başkanlığı dönemimizle ilgili bazı makam sahipleri tarafından haksız eleştirilerin ve ithamların sistematik bir şekilde devam etmesi nedeniyle açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur. Öncelikle bilinmelidir ki 2004 yılında başlayıp 2014 yılında sona eren Belediye Başkanlığı döneminde ilimiz de 10 yılda kentimizin devasa sorunlarına çözüm bulunmuş. Hibelerle birlikte 355 Milyon TL tutarında yatırımlar kazandırılmış ve kentleşme yolunda çok ciddi adımlar atılmıştır. Gözle görülebilen hizmetler ilimize kazandırılırken şeffaf yönetim anlayışı içerisinde hareket edilmiş, toplumun tamamını kapsayan ve kucaklayan hizmetlere öncelik verilmiştir.” İfadelerini kullandı.

DAMACANA SUYA MAHKUM ETTİLER
Yaptığı açıklamada Kırıkkale’ye yaptığı hizmetlere yer veren Korkmaz “10 yıl boyunca 1950 km uzunluğunda 3.500.000 m3 kilit parke, 1100 km uzunluğunda asfalt, Otobüs Terminali, Doğalgaz çalışması, Nokta Mevkiinde bulvar düzenlemesi, Alışveriş merkezi, otel inşaatı ve Cami ile park düzenlemesi, Kesimhane Hayvan Pazarı, Hayvan Bakımevi, Cumhuriyet Meydanı Düzenlemesi, Katı Atık Düzenli Depo ve Ayrıştırma Tesisi, Tıbbi Atık ve Elektrik Enerjisi Üretimi, Şehitlik ve Mezarlık Düzenlemesi, Atatürk Bulvarı üzerinde kurulu Cumartesi Pazarının kaldırılması ve Bulvar Düzenlemesi, Semt Pazarları, İtfaiye Binası, Çağrı Merkezinin kurulması, Meclis Salonu, Nikah Salonu, İçme Suyu Arıtma Tesisinin kapasitesinin 64.000 m3 seviyesine çıkarılması, Atıksu Arıtma Tesisinin kurulması, Nokta Mevkiinin düzenlenmesi, Sayısız Park ve Yeşil Alan ile Ağaçlandırma Çalışmaları ile ilimiz 10 yıl içerisinde hak ettiği hizmetlere kavuşmuştur. 10 yıl içerisinde halkımızı mağdur eden, hayatı çekilmez hal getiren hatta dar gelirli vatandaşları damacana su almaya mecbur bırakan su kesintileri yaşanmamıştır. Kiralık araç konusunda Belediyenin envanterinde tüm bilgiler mevcuttur. Belediyenin hiçbir aracı yoktu demek gerçekleri asla yansıtmamaktadır. 2004 yılında 112 milyon TL borç ile devraldığımız Kırıkkale Belediyesini 2014 yılında 160 milyon lira borç ile devredilmiş ve 355 milyon lira yatırım yapılmıştır.” Dedi.

MAAŞ BORCUMUZ YOKTU!
2014 yılında Belediyeyi devrettiklerinde kadrolu bin işçi olduğunu ve bu işçilerin alacakları olmadığını ifade eden eski Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz “1000 civarında toplam personel sayısı ile devrettiğimiz Kırıkkale Belediyesinde kadrolu işçi ve memura maaş borcumuz asla yoktu. Şirket çalışanlarının Belediye yetkisi dışında yaşadıkları maaş sıkıntısını tüm personele yansıtmak ve sürekli geçmişe yönelik bir itham yer yer de iftira konusu yapmak siyaseten insaf ölçüleri ile bağdaşmamaktadır. Hali hazır da Kırıkkale Belediyesinin ne kadar borcu olduğu konusu da muammadır. Görevde bulundukları 10 yıl boyunca kendilerini öne çıkaracak hiçbir hizmeti öne çıkaramayanların sürekli geçmişi eleştirmesi ve bunu yaparken de yanıltıcı bilgiler sunmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Bugüne kadar görev yaptığımız döneme yönelik yanlış itham ve iftara içeren iddialara sessiz kalmamız iddiaları kabul ettiğimiz anlamına gelmemelidir. Milletimizin gündemini boş yere meşgul etmemek ve iddia sahiplerini izan sınırları içerisinde kalmalarını bekledik. Ancak gelinen noktada kendi dönemleri ile ilgili hiçbir yatırım ve projeyi öne çıkaramayanların, siyaseten kaybettikleri halk desteğini yeniden kazanma yerine geçmişi suçlamayı tercih etmeleri, bunu yaparken de ithamda bulunmaları karşısında bu açıklamayı yapma zarureti hasıl olmuştur. Partimizin Kırıkkale’de her seçimde kan kaybetmesi, halk desteğinin giderek azalması karşısında buna çare bulmak, daha kapsayıcı ve daha kucaklayıcı bir politika üretmeleri gerekirken sürekli 2004 ile 2014 yılları arası dönemi itham etmeleri haksız ve yersiz bir tutumdur. Aynı şekilde geçmişi suçlamaya devam etmeleri durumunda cevap hakkımızın baki olduğunu belirterek tüm hemşehrilerimize selamlarımı iletiyorum.” İfadelerini kullandı.

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x