Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Yoksul aile yalnız değil

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Üç çocuğu ile barakada yaşam mücadelesi veren Özdaş ailesinin dramı konusunda Kırıkkale Valiliği tarafından açıklama geldi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Özdaş ailesine birkaç defa kurumlar aracılığı ile yardım yapıldığına dikkat çekilirken, ailenin elektrik ve su bağlanması konusunda ise ilgili kurumların yardımcı olabileceği belirtildi.
 
EV EŞYASI ALINDI
Kırıkkale Valiliği, geçtiğimiz günlerde gazetemizde yayınlanan Özdaş ailesinin yaşadığı sefalet hakkında açıklamada bulundu. Yoksul Özdaş ailesinin her türlü sorunlarına el atılarak yardımcı olunduğunu belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Sosyal Yardımlaşma Vakfına kayıtlı olduğu, 51 yaşındaki şahsın Kızılırmak Mahallesi 91 Sokak No: 33/1 adresinde kendi yaptığı sobalı müstakil evde kira ödemeden karısı (33) ve 3 çocuğu (8,6,4) ile birlikte yaşadığı, ev eşyalarının Vakıf ve Sosyal Hizmetler tarafından karşılandığı, 8 yaşındaki çocuğunun özel eğitim merkezinde eğitim gördüğü ve % 44 zihinsel ve ortopedik engelli raporunun olduğu ve adı geçenin çocuğu adına 2022 sayılı Kanun kapsamında 291,62 TL engelli yakını aylığı ve 40 TL Şartlı Nakit yardımı aldığı, karısının % 60 zihinsel özürlü raporu olduğu ve aylık 291,62 TL maaş aldığı, şahsın adına 1984 model Renault ve 1992 model Tofaş araç kayıtlarının olduğu ve LCW tarafından yapılan TEMA yardımı kapsamında aylık 150 TL aldığı tespit edilmiştir.”
 
3 YILDA 1.950 TL YARDIM
Valilik açıklamasında ayrıca Özdaş ailesine 2013, 2014 ve 2015 yılında toplam 1.950 TL nakit yardımı ve 3 ton kömür yardımı Vakıf Başkanlığımız tarafından yapılmıştır.” Denilirken şöyle devam edildi. “ Hayırsever bir vatandaşımıza ait ve kira ödemeden oturduğu müstakil evin duble yol geçmesi nedeni ile yıkılması sebebiyle evden çıkarıldığı bunun üzerine yine hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan barakaya taşındığı, Vakfımızca yapılan incelemede bu evin hayat şartlarına uygun olmadığı ve bir eve taşınması halinde kirasına yardımcı olunacağı kendisine söylendiği halde barakada oturmaya devam ettiği tespit edilmiştir.
Şahsın haberde geçtiği gibi evine elektrik ve su bağlanması ile ilgili olarak Vakarsızdan yardım talebi olmayıp, elektrik ve su bağlanması işi kendi mevzuatlar gereği ilgili kurumlarca yapılmaktadır. “

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu