Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Zabıta iş başında

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların Ramazan ayında da sağlıklı gıda tüketimini sağlamak amacıyla denetimlerini sıklaştırdı.
 
Kontroller sıklaştırıldı
Zabıta ekipleri ayrıca çalışmaları kapsamında gıdaların son kullanma tarihlerini, bozuk olup olmadıklarını, saklama koşullarını kontrol ediyor, üretimde çalışanların da kurallara uyup uymadıklarını denetliyor. Sağlıksız ortamda üretimi yapılan, saklanan ve satışa sunulan gıda ürünlerinin satışına izin verilmiyor.
 
Titizlikle inceleniyor
Ekmek fırınları, restoranlar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri yapan işyerleri devamlı denetleniyor. İşyerlerinde yapılan incelemelerde, satışa sunulan ürünlerin gramajı ve sağlığa uygunluğu ile vergi levhası ve işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı gibi tüm konular titizlikle inceleniyor. Eksikleri olan işyerlerine gerekli uyarılar ve yasal işlemler yapılıyor.
 
Şikayetlerinizi bildirin
Zabıta Müdürü Tuncay Bulut, zabıta ekiplerinin devamlı suretle denetim yaparak halkın huzur ve güvenliğini sağladığını belirterek, “Ekiplerimizin denetimleriyle hemşerilerimiz sofralarında sağlıklı gıda tüketiyorlar. Ekiplerimizin denetimleri Ramazan öncesinde ve Ramazan ayı içerisinde de yoğun olarak devam edecek. Ayrıca vatandaşlarımız şikayetleri olduğu zaman 153 Alı Zabıta hattını arayabilirler” dedi.
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu