GündemManşet

Fide’nin Adresi Anılsan

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de Nisan yağmurlarının düşmesiyle birlikte sebze fidesi satışları patlattı. Kırıkkale’nin öncü firması Anılsan Tarım, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de yaklaşık 1 milyon sebze fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyor.

 

FİDELER SATIŞA BAŞLADI

Kentin en gözde firmalarından biri olan Anılsan Tarım, çiftçilerin talebi üzerine çeşit çeşit sebze fidelerini satışa sunmaya başladı. Gürler Mahallesindeki işyerinde müşterilerinin akınına uğrayan Anılsan Tarım Ticaret, sezonun sonuna kadar yaklaşık 1 milyon 500 bin fideyi müşterilerinin hizmetine sunmayı hedefliyor. Kaliteden ödün vermediklerini söyleyen İşletme sahibi Özgür Hafçı, iletmelerinde yüzlerce çeşit tarım ilacı ve tohumunun mevcut olduğunu belirtti.

 

ÇİFTÇİLER HAREKE GEÇTİ

Nisan yağmurlarının çiftçileri hareke geçirdiğini anlatan Anılsan Tarım Ticaret sahibi Özgür Hafçı, “Şehrimiz sebze dikimine düşkün olarak biliniyor. Sebze dikiminin başlamasıyla birlikte bizde fide bulundurmaya başladık. Şu anda, domates, biber, patlıcan, kavun, karpuz ve kabak fideleri getiriyoruz. Sertifikalı olan bu fideleri çeşitlerine göre uygun fiyatlarla satıyoruz. Arz ve talebe göre çeşitleri de artırabiliriz” dedi.

NASIL FİDE ALINIR?

Fide alırken dikkat edilmesi gerekenleri belirten işletme sahibi Özgür Hafçı şunları söyledi, “Fide görünümünün iyi olmasına dikkat edilmeli. Yapraklarını ve kökünde hastalık olup olmadığı kontrol edilmeli. Kökü  tamamen tortu ile kaplanmış olmalı. Tüm fidelerin büyüklükleri, boyları aynı olmalı. Fide alırken mutlaka ama mutlaka bu söylediklerim dikkate alınmalı aksi halde o fide toprakta can bulmaz. Emeğiniz boşa gider”

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Fidelerin dikime hazır olması için genellikle 15-20cm boylandıklarında olması gerektiğini söyleyen Hafçı, “Fideler ister topraklı ister topraksız olsun bir akşam önceden iyice sulanır. Ertesi gün fidelerin kolayca çıkması sağlanır. Fidelerin tarlaya dikilmesi bulutlu ve serin günlerde yapılır. Fidelerde dikim yaparken sıra arası 80-125cm sıra üzeri 50-80cm olacak şekilde işaretlenen ve açılan çukurlara fidelerin kökleri aşağı doğru gelecek şekilde yerleştirilip hafifçe bastırılarak köklerin toprakla teması sağlanmalı” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x