Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSpor

Gençler basketbolda yarıştı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Okul Sporları 2013-2014 eğitim öğretim yılı faaliyet programında yer alan Okul Sporları Genç Kız ve Genç Erkekler Basketbol müsabakaları sona erdi.

ÇEKİŞMELİ FİNAL

6 takımın mücadele ettiği Genç Kızlar Basketbol müsabakalarına 25 Aralık 2013 tarihinde başladı ve 10 Ocak 2014 tarihinde sona erdi. Kızların finalinde Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi ile Süleyman Demirel Anadolu Lisesi karşılaştı. Karşılaşmanın sonunda Yıldırım Beyazıt rakibini yenerek şampiyon olurken ikinci Süleyman Demirel Anadolu Lisesi, üçüncü Özel Gonca Kızılırmak Anadolu ve Fen Lisesi, dördüncü Anadolu Öğretmen Lisesi oldu.

ERKEKLERDE KIRIKKALE ANADOLU LİSESİ

10 takımın mücadele ettiği Genç Erkekler Basketbol müsabakalarına 24 Aralık 2013 tarihinde başladı ve 10 Ocak 2014 tarihinde sona erdi. Erkeklerin finalinde Kırıkkale Anadolu Lisesi ile karşılaştı. Karşılaşmanın sonunda  Kırıkkale Anadolu Lisesi rakibini yenerek şampiyon olurken ikinci Kırıkkale Fen Lisesi, üçüncü Kırıkkale Lisesi, dördüncü Özel  Kızılırmak Anadolu ve Fen Lisesi oldu.

SPORA TEŞVİK ÖNEMLİ

Ödül töreninde konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur; Öğretmenlerin öğrencilere mutlaka spora teşvik etmeleri gerektiğini, öğrencilerimizin başarılı olmasını istiyorsak bunun sporla olacağını belirtti. Müsabakaların düzenlenmesinde emeği geçen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü’ye ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeline, Okul Sporları İl Temsilcisi İlker Diriye, beden eğitimi öğretmenlerine, müsabakalara katılan sporculara teşekkür etti ve dereceye giren sporculara başarılar diledi.

2 YILDA 10 PROJE

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ünlü konuşmasında; Sporda başarının olması için tesisleşmenin çok önemli olduğunu, örnek vermek gerekirse Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, Kırıkkale Fen Lisesi, Kırıkkale Anadolu Lisesi gibi okullarımızın spor salonları olduğu için yapılan birçok faaliyette dereceye girdiklerini belirtti. Gençlik ve Spor Bakanlığımız sporun kalkınması ve başarının sağlanması için tesisleşmeye önem verdiklerini bu kapsamda Kırıkkale’de son iki yılda 10 projeye imza attıklarını söyledi. Bu tesislerin yapımında emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanlığına ve Sayın Valimize teşekkür ediyorum dedi. Ünlü, öğrencilerimize seslenerek tesisler bizden doldurması sizden diyerek bütün gençlerimizi  tesislerimizi kullanmaya davet etti. Gençlik Merkezinin yapmış olduğu geziler ve açmış olduğu kursları anlatarak gençlerimizi Gençlik Merkezinin faaliyetlerinden yararlanmasını istedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
3 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu