Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSon Dakika

Göçer’den Başbakan’a üç soru önergesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, Dağlıca’da meydana gelen terör saldırısı üzerinden Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) soru önergesinde bulundu. Göçer, önergesinde sorunların Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlamasını istedi.
 
ÖNERGEDE ÜÇ SORU VAR
Dağlıca’da meydana gelen hain terör saldırısının ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Seyit Ahmet Göçer TBMM’ne soru önergesi verdiğini açıkladı. Soru önergesini sosyal medya adresinden paylaşan Göçer, 3 soru olarak verdiği önergenin ise Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlamasını istedi. Göçer’in sorduğu 3 soruda, Kalabalık teröristlerin nasıl silahlı kuvvetlerimize saldırıda bulunduğu, MİT Müsteşarı Fidan’ın yaşanan olayların ardından neden hala görevde olduğunu ve Fidan’ın AK Parti’den milletvekili aday adayı olmasından dolayı mı halen görev başında olduğu sorularını sordu.
 
 
GÖÇER’İN SORU ÖNERGESİ
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA SORU ÖNERGESI
Aşağıdaki sorularımın Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep ederim.
 
“Türkiye, gün geçmiyor ki yeni bir terör saldırısı ile sarsılmasın. Önergenin verildiği 07.09.2015 tarihi itibarıyla Hakkâri Yüksekova Dağlıca Bölgesinde askerlerimize ağır silahlarla saldırı düzenlenmiş ve çok sayıda askerimizin şehit düştüğü, yaralıların Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldığı söylenmektedir.” Bu çerçevede;

  1. Dağlıca’da nasıl oluyor da askerlerimiz kalabalık bir grupla ve ağır silahlarla baskına uğrayabiliyorlar? Sözü edilen teröristlerin ve ağır silahların taşınması esnasında MİT hangi görevi ifa etmekteydi? MİT’in bölgede ifa ettiği daha önemli bir görev mi vardı?
  2. Görev süresi boyunca bölgede onca olayın yaşanmasına ve ardı ardına şehitlerimizin gelmesine rağmen Hakan Fidan neden hala görevinin başındadır?
  3. Sn. Fidan’ın hala görevde olmasının partinizden milletvekili aday adayı olmasıyla bir ilgisi var mıdır? Yoksa Fidan’ı başarı olduğu için mi görevinin başında tutuyorsunuz? Fidan’ın istifasını ya da görevden uzaklaştırılmasını istemenize hangi olay neden olacaktır?

Seyit Ahmet GÖÇER
KIRIKKALE Milletvekili
Göçer’den Başbakan’a üç soru önergesi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu