GündemKırıkkaleManşet

Göçmenlerden Vali Kolat’a ziyaret

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

18 Aralık Dünya Göçmenler Günü vesilesiyle Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan ve Göçmenlerden oluşan bir heyet, Vali Ali Kolat’ı makamında ziyaret etti.

 

ORTAK DOSTLUKLAR VAR

Ziyarette, Göç İdaresi İl Müdürü Mesut Erdoğan, 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla, İçişleri Bakanlığına Bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü nezdinde, ilimizde bulunan yabancılardan oluşan bir heyetle ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi. Vali Ali Kolat, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yaptığı konuşmada; “İlimizde üç binin üzerinde göçmen var. Biz kendi vatandaşlarımızın rahat ve huzuru için ne yapıyorsak, onlarında huzur ve güven içerisinde yaşamaları için, elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Millet olarak Türkiye’de iki buçuk milyonun üzerinde göçmeni misafir ediyoruz. Geçmişten gelen ortak dostluklarımız ve akrabalıklarımız olan milletlerden gelenler var. Afganlı var, İranlı var, Suriyeli var. Kırıkkale’mizde de bin yüz civarında Iraklı, sekiz yüz civarında Afganlı, Üç yüz civarında İranlı ile yine üç yüz civarında da Suriyeli var”

 

KENDİ ÜLKESİNDEN AYRILMAK ZORUNDA KALIYORLAR

“Göçmenlerin, sağlık yönünden, eğitim yönünden, sosyal yönden her türlü sıkıntılarını takip ediyoruz. Zaman zaman bu arkadaşları bir araya getirmek suretiyle dinliyoruz. Problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Biz, herkesin kendi vatanında kalmasını istiyoruz. Kendi kültürüyle, kendi inancıyla, kendi topraklarında yaşamalarını arzu ediyoruz. Dünyadaki olumsuz gelimeler sonucunda maalesef, insanlar kendi ülkelerinden ayrılmak zorunda kalıyorlar. İnşallah dünyada huzur ve güven sağlanır ve herkes kendi memleketine döner. Ben bu vesileyle, 18 Aralık Dünya Göçmenler Gününüzü tebrik ediyorum” dedi. Daha sonra Vali Kolat, Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan ve Göçmenlerden oluşan heyetle bir süre sohbet etti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu